Gyakran elkövetett hibák, amik tönkretehetik a hajat

A mindennapi tevékenységekről senki nem gondolná, hogy károsak lehetnek, hiszen ezek rutinszerű cselekvések, tehát nem lehet elrontani őket. Ez viszont nem igaz, hiszen az sem mindegy, hogy vizesen vagy szárazon fésüli ki a haját, de a víz hőfoka is nagyon fontos a haj egészsége szempontjából. Ezek az apróságnak tűnő dolgok is könnyen okozhatna hajtöredezést és roncsolódást, ezért érdemes a következő dolgokra komolyan odafigyelni annak érdekében, hogy fényes és egészséges haja legyen.

[wp_ad_camp_1]

Hajmosásnál nem mindegy, hogy milyen hőfokú vizet használ, hiszen a túl forró víz eltávolítja a szükséges faggyúmirigyeket, és a túl gyakori mosás is árthat a hajnak, hiszen tönkreteszi a hajhagymákat és a hajszálakat is. Próbáljon inkább langyos vízzel hajat mosni, és alkalomadtán öblítsen hideg vízzel, hiszen a hideg víz csodákat művel a hajhagymákkal, és selymessé varázsolja majd a hajat. Heti két-három hajmosás elég, annál többször nem szabad, viszont azok számára, akiknek könnyen zsírosodik a hajuk, nehéz ezt betartani, ilyenkor a fodrásztól érdemes tanácsot kérni sampon és balzsam ügyben.

Haj

Haj

A fésülésre is oda kell figyelni hajmosásnál, és bár vizesen sokkal könnyebb kifésülni a hajat és a csomókat is könnyebb kigubancolni, viszont ha vizesen fésülködik, akkor károsodnak majd a vizes hajszálak a hajkefe miatt. Vizes állapotban a haj sokkal törékenyebb és sérülékenyebb, tehát ha vizesen fésülködik, akkor esélyes hogy töredeztetettebbek lesznek a hajvégei, éppen ezért mindig csak hajszárítás után fésülködjön. Ha mindenképpen vizesen szeretné kifésülni a haját, akkor pedig használjon inkább ritka fogú fésűt hajkefe helyett. Mivel a vizes hajszálak sérülékenyek, a törölközővel is vigyázni kell, hiszen az erős dörzsöléssel komolyan károsíthatja a hajszálakat.