A 2018-as húsvétról bővebben

A húsvét megnevezés arra utal, hogy a Nagyböjti időszak után, ami Húsvét ünnepét megelőzi, ismét szabad hús enni. A Nagyböjt utolsó hetét nevezzük Nagyhétnek, ez az átmenet a Nagyböjt és Húsvét között. A Nagyhét Virágvasárnap ünnepével kezdődik meg. A Húsvét eredetileg egybeesett egy zsidó ünneppel, mégpedig a pészahhal, ekkor pedig a zsidók az Egyiptomból való kivonulást ünneplik.

[wp_ad_camp_1]

Húsvét 2018 évében április 1-jére, valamint április 2-ára esik, és ez az ünnep a Karácsony mellett a legfontosabb keresztény ünnep. A pontosido.com weboldalon mindent megtudhat a húsvétról, annak eredetéről, történetéről, a mozgóünnepről, valamint a különböző jelképekről is. A Húsvét minden évben más napra esik, éppen ezért mozgó ünnepnek nevezzük. Az ünnep időpontjának helyes kiszámítását először a Níceai zsinaton kísérlete meg. Itt úgy döntöttek, hogy a Húsvét legyen a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap, viszont ez bonyolult volt, így a katolikus egyház határozta meg a kiszámítási módot, és azóta is ez alapján számítják ki.

Húsvét 2018

Húsvét 2018

Húsvétkor emlékeznek meg keresztények Jézus feltámadásáról, Nagypénteken a keresztre-feszítéséről, Nagycsütörtökön pedig az utolsó vacsoráról. A Biblia úgy tartja, hogy Jézust pénteken feszítették keresztre, harmadnapon pedig feltámadt a halálból. Ha még több információt és bővebb leírást szeretne olvasni a húsvétról, akkor erre is van lehetősége, csak látogassa fel weboldalunkat a pontosido.com-ot, és itt minden részletet megismerhet majd a húsvétról, közelebbről megismerkedhet ezzel az ünneppel és hozzá is szólhat a témához. Weboldalunkon megtalálja a különböző húsvéti jelképek, a tojás, a nyúl, a barka és a bárán bővebb leírását is, tehát megéri majd ide látogatni, ha önt is érdekelné ez az ünnep.