Gyógyfürdői nyaralóhelyek reumás és csontritkulásos betegek számára

Balneoterápia alatt természetes ásvány- vagy termálvízben (pl. ásványi fürdő, kénes fürdő) történő fürdőzést értjük iszappakolással. A balneoterápia egy potenciálisan hasznos kiegészítő terápia, amely számos kóros állapot non-invazív kezelésére alkalmazható. Rekreációs jellegéből adódóan elfogadhatóbb, mint a gyógyszerszedés és az életmódváltás.

A modern kutatások azt mutatják, hogy az iszapfürdőnek jótékony hatásai vannak a térdízületi gyulladásban, a rheumatoid arthritisben és az ízületi gyulladásban szenvedőkben. A szovátai Maros megyei üdülőhely 1597 óta része a fürdőturizmusnak. Az üdülőhely tavai nátriumban gazdagok. Ugyanakkor itt is előfordul a heliotermia nevű jelenség – ez azt jelenti, hogy a nyár folyamán a víz hőmérséklete a napból kiáramló hő felhalmozódásától függően változik a sós vízben; a meleg vizet a környező folyók édesvize védi, amely védőbevonatként a tetején marad. Románia egyik legnagyobb gyógyfürdője, Félixfürdő ideális reumában, csontritkulásban szenvedők, valamint ideg- és nőgyógyászati ​​betegségekben szenvedők számára. A hidroterápia, az elektroterápia, de a paraffinos pakolások is javítják az ízületek és a csontok megnyilvánulásait. Az itteni vizek hipertermikus nyomelemek, bikarbonátosak, de kénben és kalciumban is gazdagok.

A gyógyiszapjáról híres Techirghiol balneo-klimatikus üdülőhely reumás vagy csontritkulással diagnosztizált betegek számára ajánlott. A sós vizes iszapfürdők leküzdik a gyulladásos folyamatokat, és egyben lassítják a csont- és ízületi betegségek kialakulását. A Baile Govorában pedig iszapkezelések is igénybe vehetők. De a jódos és brómos vizek valóban a sztárok ennek az üdülőhelynek. Hatékonyak a csont- és ízületi betegségek kezelésében, valamint a légúti megbetegedések enyhítésében.