Gyógyteák, melyek nem hiányozhatnak az otthonunkból

Sokak számára igen meglepő tény lehet, miszerint az egyik legtöbbet fogyasztott ital a világon, az nem más, mint a tea. Ugye Ön sem gondolta volna.

[wp_ad_camp_1]

A gyógyteák elnevezés nem túl pontos, hiszen valójában nem is teából készülnek. Ugyanis az igazi teának csak azokat az italokat nevezhetjük, melyek teacserjéből készülnek különféle eljárásokkal. A gyógyteák viszont, gyógynövényekből készülnek. A franciák erre egy pontosabb megnevezést használnak, mégpedig azt, hogy gyógyital, melyet a gyógynövények beáztatásával készítenek el. A gyógynövényeket a legtöbb esetben elég csak forróvízben leáztatni, ugyanis így jobban kitudják fejteni a jótékony hatásukat. Amennyiben a gyógyitalokat igazi organikus növényekből készítjük el, akkor sok esetben sokkal hatásosabbak lehetnek, mint a készen legyártott mesterséges vitamin készítmények. A gyógyteák fogyasztása előtt, mindig gondosan oda kell figyelni az elkészítésükre, mivel van amelyik gyógynövényeket áztatni kell és olyanok is vannak amelyeket csak elég leforrázni.

Gyógytea

Gyógytea

Az egyik legegészségesebb gyógyital borsmentából készült tea, melynek fogyasztása ajánlott hasi puffadásra és izomgörcsök enyhítésére is egyaránt. Viszont azok számára ajánlott elkerülni a bormentából készült italokat, akik gyomorégéssel küszködnek . A gyömbérből készült tea is igen hatásos lehet számos esetben. Ugyanis segíti az emésztést, illetve hatékony lehet hányinger, illetve gyomorpanaszok esetén is. A legjobb, ha friss gyömbért használunk, melyet leáztatunk 10-15 percig. A kamilla tea az egyik legismertebb és legközkedveltebb teának nevezhető. Amely nyugtató és altató hatással is rendelkezik, a gyomorpanaszok enyhítése mellett. Hasznos lehet még a citromfű tea, pitypang tea, máriatövisből, illetve csipkebogyóból készült teák.