Győzd le a terhességi csíkok miatti önbizalomhiányt!

Talán nem gondoltad volna, de mindenkin vannak csíkok, már kamaszkorban megjelennek. Amikor a test hirtelen elkezd nőni, a bőr nem mindig tudja tartani a lépést, így megnyúlik. Hízás és fogyás kapcsán ugyancsak keletkezhetnek striák a bőrön. Az új bőr sokkal vékonyabb, gyöngyház fényű, és csík formájában látható. Nem csak a hason, hanem a comb külső és belső felén, de még a melleken, és a fenéken is előfordulhatnak. A kisebb striák szerencsére eltűnnek. Ezt a felszívódást segíteni lehet azzal, ha jó testápolóval, vagy babaolajjal kenegetjük az érintett területet.

[wp_ad_camp_1]

Az interneten sokan mesélnek arról, hogy miként lehet eltüntetni, és halványítani a terhességi csíkokat. A stria viszont nem feltétlenül rossz. Ha a nő gyermeket szül, akkor természetes módon megjelennek a csíkok. A férfiakban márpedig van tisztelet a szeretett nő és az anyaság iránt, így a csíkok miatti önbizalomhiány teljesen felesleges érzés. Sok cég mégis erre élezi ki a dolgot és dobja piacra sorozatban az újabbnál-újabb csodaszereket.

Terhességi csíkok

Terhességi csíkok

A terhességnek persze nem kötelező velejárója a stria és az alhas bőrének megnyúlása. A nők többségét viszont érinti ez a téma. Nem kell feltétlenül megszabadulni a csíkoktól, de vannak persze extrém esetek is, amikor egészségügyi szempontok miatt szükség van a problémák orvoslására. Egyszer és mindenkorra le kell szögezni, hogy a stria nem hiba, épp ellenkezőleg a legszebb dolog emlékeztetője.

Ha úgy érzed, hogy ciki a strandon felvállalni a testeden látható változásokat, melyeket az anyaság okozott, akkor tévedésben van. Ez az állapot ugyanis nem egyenlő az ápolatlansággal. A ciki sokkal inkább az, hogy nők millióinak okoz sokszor komoly lelki problémát ez a testi változás, és hagyják magukat mellőzni, vagy kihasználni a szépségipar által. Vannak persze praktikák, melyeket ki lehet próbálni, de ha nem sikerül, akkor sem szabad kétségbe esni.