Ha síelés idehaza, akkor Kékestető

A téli sport szerelmeseinek sem kell mindenképpen elutazni, ha szeretnének egy kicsit kikapcsolódni, egy jót síelni, hiszen Kékestető várja az érdeklődőket, hiszen idén sem ússzuk meg tél nélkül, használjuk hát ki az az évszakban rejlő lehetőségeket. Erre Magyarország legmagasabb pontja az egyik leginkább megfelelő hely. Az időjárás idén már december elején megengedte, hogy elkezdjék a hóágyúzást a sípályákon, így a természetes csapadék hiányában is elkezdődhetett a szezon a csodás Mátra tetején.

A Mátrán található az ország leghosszabb, 1800 méteres pályája. A déli pálya teljes hossza ennyi, a szintkülönbség pedig 230 méteres. Érdemes tudni, hogy a déli lejtőn akár négy különböző hosszúságú pályaszakaszon is csúszhatnak az érdeklődők, bár mind a négy pálya nehézségi fokozata a „könnyű” besorolást kapta. Nem kell megijednie még azoknak sem, akik nem épp profik ezen a téren vagy még csak most kezdik felfedezni a síelés örömeit. A sífelvonó a 2-es (700 m), 4-es (400 m) és a 3-as (800 m) pályák végétől működik, az 1800 méteres 1-es pálya végétől pedig, az az a Veronika rétről buszokkal juthatunk vissza a kiindulási ponthoz.

Kékestető síelés

Kékestető síelés

Mivel adott egy 70 méteres oktatópálya is, így azoknak, akik most ismerkednek ezzel a téli sporttal, lehetőségük van megtanulni a síelés alapjait. A nagyszerű oktatást a Magyar Síakadémia oktatói végzik, a csoportokat pedig korosztály és felkészültség alapján állítják össze, ezáltal a kezdő, haladó vagy a profi síelők is könnyedén megtalálhatják a helyüket.

Azok akik már tapasztaltabbak és a nehezebb kihívásokat kedvelik, az északi pályákon próbálhatják ki tudásukat, ugyanis az északi 1-es pálya 400 méteres hosszával és 100 méteres szintkülönbséggel, a 2-es pálya 600 méterrel és 180 méteres eséssel várja a gyakorlott síelőket, valamint egy rövidebb, 150 méteres snowboardpálya is található az északi oldalon.