Lisztérzékenység, avagy napjaink betegsége

A lisztérzékenység táplálékérzékenység egyik igen gyakori formája. A gluténérzékenység többnyire öröklött, a betegek elsőfokú rokonainak mintegy tíz százaléka szintén gluténérzékeny. Ez a betegség a gyermekeknél a leggyakoribb, valamint az érintettek túlnyomó többsége nő. A lisztérzékenység a búzában, árpában, rozsban és a zabban található fehérjére, a gluténra kialakult örökletes érzékenység.

A betegeknek egész életükben szigorú diétát kell tartaniuk, azaz nem fogyaszthatnak a gabonafélékben található glutént tartalmazó ételeket, ami megannyi nehézséget okoz számukra, hiszen például nem tudnak kedvükre beülni egy adott étterembe és bekapni pár finom falatot, muszáj, hogy mindig körültekintőek legyenek.

Éttermünk legfőbb célja, hogy segíteni tudjon a lisztérzékenységben szenvedők számára, ugyanis gyermekünk is érintett és tudjuk, hogy milyen nehéz és milyen fontos betartani a speciális diétát. Különösen figyelünk arra, hogy az általunk biztosított ételek megfelelőek legyenek és közben mégis finomak és ízletesek. Büszkék vagyunk arra, hogy a lisztérzékenyek számára szállított ételek többszörösen ellenőrzöttek, magas minőségek. Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, néha napján levenni az Ön válláról a terhet, tehát hogy nap, mint nap ne kelljen speciális ételeket főznie, hogy a leghétköznapibb ételek érdekében is ne kelljen hosszadalmas bevásárlást tartania a megfelelő alapanyagok beszerzéséért.

Lisztérzékenység

Lisztérzékenység

Általunk egy kis időt és energiát tudnak megtakarítani a lisztérzékenységben szenvedők nem kell mindig ebédet főzniük, tízórait készíteniük vagy éppen uzsonnát.

A lisztérzékenyek számára minidig elérhető honlapunk, ahol megtekinthetik az általunk biztosított finom ételeket és könnyedén letudják adni a rendelésüket is pár egyszerű kattintással. A DrSÉF Önt is várja!

Forrás: DrSÉF.hu