Ha tökéletes nyaralás, akkor irány Zanzibár

Sokan keresik a legkülönfélébb lehetőségeket annak érdekében, hogy az évnek az a pár napja, amit pihenésre szánnak valóban feledhetetlen élményeket adjon. Aki még nem döntötte el, hogy az idei nyarat hol is szeretné eltölteni, annak mindenképpen érdemes megfontolni Zanzibárt.

[wp_ad_camp_1]

A szigetvilága a kelet-afrikai Tanzánia partvidékétől 35 km-re fekszik az Indiai óceán ölelésében és jelentése „a feketék földje”. Zanzibárt számos kisebb sziget együtt alkotja, ám mivel ezek közül Unguja a legnagyobb és egyben a legfejlettebb is, ezt nevezik tulajdonképpen Zanzibárnak. Egyik különlegessége vagy inkább a varázsa abban rejlik, hogy ezt az egzotikus gyöngyszemet még nem fedezte fel a tömegturizmus.

Bár Zanzibár ma is nagy kikötői forgalmat biztosít, egy időben a zanzibári kikötő volt a kontinens legfontosabb állomáshelye. Az óváros központja a „Mji Mkomwe”, ami magyarul annyit tesz Kőváros, az egyik leghíresebb és legnagyobb kulturális központ Zanzibáron. Ez az egyetlen, még ma is működő ősi város egész Kelet-Afrikában amely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Zanzibár-sziget

Zanzibár-sziget

A Kővárosban megannyi régi épület található, melyek közül érdemes megtekinteni az Arab Erődöt, melyet egészen 1698-1701 között építtettek az ománi arabok. Az erődben ma egy szabadtéri színház működik. A másik látnivaló az anglikán templom, ami az egykori rabszolgapiac helyén épült. A Kereskedők Háza szintén érdekes épület, ami a XIX. században épült az óváros központjában és az öt emeletes építmény minden szintjét hagyományos balkon veszi körül.

A szigetre látogatók megcsodálhatják a színes korallzátonyokat, a pálmafák sokaságát, a tengeri fűtelepeket, a mangrove-erdőket és élvezhetik a homokos strandok adta kikapcsolódást, megismerhetik az aligátor-teknősöket, kipróbálhatják a tintahalakat és polipokat, a számtalan kagyló különlegességet, az osztrigát, a tengeri rákokat, a homárt.