Ha unatkozol, dobd fel a hálószobád!

Ha nem akarod lecserélni az egész bútorzatot, akkor is van pár trükk, amivel egy hálószoba egészen újjá varázsolható. Érdemes például képeket tenni a falra. Sok lakásra jellemzőek az agyon dekorált falak, a nappali általában zsúfoltságig van tömve. Ha a hálóban épp ezért letisztultságra vágysz, az teljesen érthető. Mégis szerencsésebb, ha a fent említett helyiségekben csökkented a mennyiséget, és a hálóban is hagysz teret a kreativitásnak. Az ágy felett például hihetetlenül jól mutatnak a modern képek.

[wp_ad_camp_1]

Az ágyneműt érdemes záros időn belül lecserélni. Ha az kicsit kibolyhosodott, esetleg leesett róla néhány gomb, akkor ajánlatos beruházni egy új szettbe. Nem csak higiéniai szempontból fontos a csere, hanem a design miatt is, hiszen egyenesen a luxus érzetét keltheti, ha egy kicsit ügyelünk az ágynemű minőségére és a tisztaságára. Vásárlás során tehát ne csak a praktikai szempontokat figyeld, hanem azt is, hogy az passzoljon a szobához.

Extrém hálószoba

Extrém hálószoba

Valamivel már nagyobb beruházást jelent, ha nem csak a huzatot, hanem az egész paplant lecseréled. Egy mutatós nagyméretű paplan beszerzése sokat dobhat a hálószoba hangulatán. Talán nem is hiszen, de egészen más érzés lesz úgy lefeküdni, hogy pároddal közös a takarótok. Természetesen látványnak sem utolsó egy hatalmas, az ágyról így bőségesen lelógó paplan. Mindez a megfelelő huzattal kombinálva egészen átfestheti hálószobád.

Ha még tovább akarod fokozni az újítást, akkor jöhetnek a függönyök a falra. Persze a baldachin nem épp a legolcsóbb megoldás, amivel dekorálhatod a hálószobát, ám egy ügyesebb kezű férfi és némi kreativitás is elegendő lehet. A legegyszerűbb módja, ha otthon akarsz baldachint készíteni, ha nem klasszikus módon öleltetitek körbe az ágyat, ehelyett azt a falra szerelitek fel. Egész különleges lehet a végeredmény, ha még egy égősort is becsempésztek a függöny ráhajtásai közé.