Ha várandós vagy, kerülj bizonyos kozmetikumokat!

A várandósok számára kifejezetten kerülendőek a szőrtelenítő krémek és a hajfestékek, mivel mind a kettő allergiát okozó szer. A terhesség tulajdonképpen egy immunhiányos állapot, amikor a szervezet csökkent ellenálló képességgel rendelkezik annak érdekében, hogy képes legyen kihordani a testidegen magzatot. Ezek a szerek így könnyebben okozhatnak allergiát a bőrbe szívódásuk után.

[wp_ad_camp_1]

Az aromaterápia szintén kerülendő, ugyanis bizonyos illóolajok árthatnak a terhesség idején. Csakis előzetes tájékozódás után érdemes a kismamáknak aromaterápiás kezelésre menniük. Ami kerülni kell, az a rozmaring, a zsálya, a kakukkfű, a bazsalikom, az édeskömény, a majoránna, a mirha, a szantálfa és fenyőolaj. Ezek méhösszehúzódásokat is kiválthatnak.

A pattanás elleni gyógyszereket is érdemes kerülni. A terhesség alatt persze fokozottan megjelenhetnek a pattanások. Olyan mintha a második kamaszkorunkat élnénk. Ez nem is csoda, mivel hatalmas hormonváltozások történnek a szervezetünkben. Az viszont fontos, hogy a terhesség alatt ne szedj receptköteles pattanás elleni gyógyszereket, amelyek veszélyesek lehetnek a magzatra.

Kozmetikum

Kozmetikum

Nem szabad forró vízben fürödni sem, csak langyos vízben fürödj. Ez azért fontos, mert a túlságosan meleg víz rendkívül kitudja szárítani a bőrt és emellett növeli a testhőmérsékletet is. A baba számára ez egészségtelen, főleg akkor ha 10 percnél több időt ülsz a forró vízben. A terhesség első hónapjaiban is veszélyes, később méhösszehúzódásokat okozva vetélést is kiválthat.

A masszázs a terhesség első időszakában szédülést okozhat, illetve fokozhatja a reggeli émelygést is. Később már nem árthat, de minden esetben meg kell kérdezni a masszőrt is erről. Ha mindenképp masszíroztatni akarsz, akkor olyan szakemberhez menj, akinek van tapasztalata terhes nők masszírozásában.