Hajápolási tippek lépésről lépésre!

Kondicionáló, olaj, zselé vagy balzsam…ha a hajáról van szó sokféle tanácsot fog kapni. Ha az anyák azt mondják „használj olajt”, akkor a fodrász biztosan azt fogja mondani, hogy „használj inkább kondicionálót”. Mielőtt választani valamilyen kezelést, érdemes elolvasni cikkünket, amelyben adunk néhány tippet arról, hogyan ápolja megfelelően haját.

Az első és legfontosabb szempont hajápolás terén az étrend, az étrendben pedig a legfontosabb a vas és a fehérje. A hajsejtek a leggyorsabban növő sejtek az emberi testben, de ezek az elsők abban is, hogy elromlanak, ha nem fogyasztunk megfelelő ételeket. Az pedig normális, ha 100-150 darab hajszál kijön egy nap, szóval ne pánikoljon, ha meglát kisebb csomó hajat a földön. A nedves hajat rendkívüli gondossággal és odafigyeléssel fésülje, mert nagyon gyengék és hajlamosak a töredezésre. Vegyen egy széles fogú fésűt, és futtassa át a haján a gyökerektől kezdve a végekig olyan finoman, ahogy csak lehetséges. Néhány hetente érdemes levágni a hajvégeket, hogy megszabaduljon a barnább durva részektől. Egy negyed hüvelyt vágjon le 6-8 hetente, hogy elkerülje a töredezett hajvégeket, és hogy újra egészséges haja legyen.

Hajápolás

Hajápolás

Ha teheti, ne mossa meg a haját minden nap, és amikor mossa, használjon mindig kondicionálót. Próbáljon mindig ugyanolyan márkájú sampont és kondicionálót használni, az utóbbit pedig hideg vízzel mossa le, mert ez megerősíti és fényesíti is a hajat. Ha száraz a haja, kerülje el a festést, de ha mégis úgy döntene, hogy befesti a haját, használjon citromot, kamillateát, és mézet, mert ezek világosítják a hajat és nagyon jót tesznek neki. Keverjen össze citromlevet vízzel és fújja hajára, vagy ugyanezt megteheti kamillateával. Ezt mindenképpen hajmosás után tegye meg és adjon hozzá mézet ahhoz a vízhez, amivel leöblíti azt.