Hajápolási tippek lépésről lépésre!

Kondicionáló, olaj, zselé vagy balzsam…ha a hajáról van szó sokféle tanácsot fog kapni. Ha az anyák azt mondják „használj olajt”, akkor a fodrász biztosan azt fogja mondani, hogy „használj inkább kondicionálót”. Mielőtt választani valamilyen kezelést, érdemes elolvasni cikkünket, amelyben adunk néhány tippet arról, hogyan ápolja megfelelően haját.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legfontosabb szempont hajápolás terén az étrend, az étrendben pedig a legfontosabb a vas és a fehérje. A hajsejtek a leggyorsabban növő sejtek az emberi testben, de ezek az elsők abban is, hogy elromlanak, ha nem fogyasztunk megfelelő ételeket. Az pedig normális, ha 100-150 darab hajszál kijön egy nap, szóval ne pánikoljon, ha meglát kisebb csomó hajat a földön. A nedves hajat rendkívüli gondossággal és odafigyeléssel fésülje, mert nagyon gyengék és hajlamosak a töredezésre. Vegyen egy széles fogú fésűt, és futtassa át a haján a gyökerektől kezdve a végekig olyan finoman, ahogy csak lehetséges. Néhány hetente érdemes levágni a hajvégeket, hogy megszabaduljon a barnább durva részektől. Egy negyed hüvelyt vágjon le 6-8 hetente, hogy elkerülje a töredezett hajvégeket, és hogy újra egészséges haja legyen.

Hajápolás

Hajápolás

Ha teheti, ne mossa meg a haját minden nap, és amikor mossa, használjon mindig kondicionálót. Próbáljon mindig ugyanolyan márkájú sampont és kondicionálót használni, az utóbbit pedig hideg vízzel mossa le, mert ez megerősíti és fényesíti is a hajat. Ha száraz a haja, kerülje el a festést, de ha mégis úgy döntene, hogy befesti a haját, használjon citromot, kamillateát, és mézet, mert ezek világosítják a hajat és nagyon jót tesznek neki. Keverjen össze citromlevet vízzel és fújja hajára, vagy ugyanezt megteheti kamillateával. Ezt mindenképpen hajmosás után tegye meg és adjon hozzá mézet ahhoz a vízhez, amivel leöblíti azt.