Harry Potter-színhelyek Oxfordban és Anglia délnyugati részén

Angliában még mindig nagyon erősen él a Harry Potter-kultusz. Rengeteg előadás, művészi munka és rendezvény születik meg ebben a témakörben. Maga a film is esélyt adott ennek, hiszen a színhelyek valóban egy varázslatos Londont idéznek. Azonban a legtöbb részletet nem a fővárosban, hanem Oxfordban vették fel.

[wp_ad_camp_1]

Ezért is látogatnak ide annyian. Rengetegen árasztják el ezt az egyetemi várost, főleg a nyári időszakban, csak azért, hogy megnézhessék a varázslatos Harry Potter helyszíneket, és részesüljenek egy kicsit abból, amit ez a hangulat közvetít. Oxford önmagában véve is egy különleges helyszín, de belső tereit tekintve igazi ritkaságnak mondható. Az itt található Christ Church College belső terme pedig a legnépszerűbb turistalátványosságnak mondható, hiszen itt található az a hatalmas ebédlő, amelynek olyan sok arculatát ismerhettük meg a hét rész során. Mindenképp érdemes ellátogatni ide, ha Oxfordban jár az ember. A helyszín nyitva áll az érdeklődők számára. Ha leülünk a nagy fa asztalokhoz, igazi Harry Potter-élményben lehet részünk. Láthatjuk, hogy nem csak a kamerák beállása miatt tűnt olyan fényűzőnek az egész.

Harry Potter

Harry Potter

Ha egy kicsit tovább megyünk, Anglia délnyugati része felé, akkor még egy népszerű helyszínt látogathatunk meg. Itt vették fel azokat a jeleneteket, amelyek nem az ebédlőben, hanem a varázslóiskola folyosóin, halljaiban játszódnak. Ez a helyszín a sokat látogatott Gloucester-katedrális. A legendás 9 és háromnegyedik vágány pedig ugyanazt a nevet viseli a valóságban is, mint a filmben. Mivel a fővárosban, Londonban található, semmiképpen nem kerüli el a turisták figyelmét. Rengetegen látogatják a pályaudvart pontosan ebből a célból. Csak vigyázni kell arra, nehogy valaki akkor próbáljon átmenni a falon, amikor az éppen le van zárva…