Használjon szőnyeget, hogy szobája nagyobb legyen

A legtöbb embernek van legalább egy kisebb szobája vagy helye az otthonában, amelyet szeretne nagyobbnak láttatni. Még akkor is, ha fizikailag nem tudja nagyítani a teret, vannak módok a nagyobb tér érzésére a megfelelően kiválasztott dekorációs elemek használatával. A szőnyeg az egyik ilyen elem. Legyen szó akár faltól falig terjedő szőnyeggel, akár más típusú padlóra terített szőnyeggel, a megfelelő kiválasztásával nagyobbnak érezheti a teret. Íme néhány tipp, hogy ez megtörténjen.

A faltól falig terjedő szőnyeg a folytonosság biztosításával elősegítheti, hogy a teret nagyobbnak érezze. A változó padlófelületek szintén vizuális nagyítást biztosítanak a szem számára. A területi szőnyeg használatának kulcsa ahhoz, hogy szobája nagyobbnak tűnjön, a megfelelő méretű szőnyeg használata. Az emberek által elkövetett gyakori dekorációs hiba az, hogy túl kicsi területi szőnyeget választanak, ami miatt a helyiség szaggatottnak és szétesettnek tűnik, és ezért kisebbnek tűnik maga a hely is. A helyiséghez optimális szőnyeg pontos mérete számos tényezőtől függ, beleértve a bútorok elhelyezését is. Soha ne feledje, hogy a szoba összes bútorának a szőnyegen kell lennie. Ha ez nem lehetséges, legalább a nagyobb darabok első lábait helyezze a szőnyegre.

A legtöbb ember ismeri azt az elképzelést, hogy a világos színek segítenek nagyobbnak érezni a helyiséget, a sötét színek pedig kicsinyítik a szobákat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fehér vagy törtfehér szőnyeget kell telepítenie otthonában. A kedvenc szín világosabb tónusainak használata az egész térben segít vizuálisan bővíteni a teret. Ezenkívül a világosabb színek több napfényt (vagy mesterséges fényt) vernek vissza, mint a sötétebbek, így a megnövekedett fény a térben hozzájárul a nyitottabb érzéshez és ezáltal ahhoz is, hogy nagyobbnak érezze a helyiséget.