Egyszerű tippek a téli hónapokban való spóroláshoz

A nemrégiben bekövetkező változások rengeteg embernek okoznak komoly fejtörést és aggodalmat. Sosem volt még annyira aktuális téma a spórolás, mint manapság. Természetesen nem kell teljes mértékben leállítani a fűtést, viszont néhány hasznos praktikát és trükköt érdemes bevetni annak érdekében, hogy a fűtésszámla összege ne legyen drasztikusan magas.

A téli hónapokban való spórolás, illetve a bevethető apróbb trükkök kapcsán ezen a linken érhet el bővebb információkat! Néhány apróbb trükk komoly változásokat okozhat, ugyanakkor nem jár komolyabb kellemetlenségekkel. A fűtést nem kell teljesen leállítani, az viszont mindenképp hasznos lehet, ha néhány fokkal lejjebb veszi a hőmérsékletet. Célszerű rétegesen öltözködni, így pár Celsius fok hőmérséklet csökkenés sem jelent problémát. Ha eddig trikóban és rövidnadrágban volt a lakásban, akkor érdemes elővenni a pulóvert és a hosszú nadrágot. Az ideális hőmérséklet húsz Celsius fok. Ha valaki ennél alacsonyabb hőmérsékleten is jól el van, akkor azáltal tovább lehet spórolni, azonban fontos, hogy ez ne menjen az egészség kárára.

Nagy hiba felfűteni a teljes lakást, miközben jellemzően nem minden helyiségben tartózkodnak lakók. Ez azt jelenti, hogy némely helyiségek teljesen feleslegesen vannak felfűtve. Például a kamrát vagy a folyosót teljesen felesleges úgy felfűteni, mint a hálószobákat vagy a nappalit. A legjobb beszerezni egy intelligens termosztátot, melynek köszönhetően a különféle helyiségek hőmérséklete külön-külön szabályozható. Ha elhagyja a lakást mindenki, akkor érdemes némiképp visszavenni a fűtést, viszont teljesen nem szabad leállítani, mert a lakás újbóli felmelegítése rengeteg energiát igényelne. Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!