Hasznos ötletek a makramé lakberendezési célra való használatához

A makramé az 1970-es évektől kezdve a hipszter fogalom szinonimája. A makramé azonban újjáéledt, ahogy a trendek a nem szokványos és eklektikus dekoráció felé tolódnak el, és az innovatív kézművesek és tervezők továbbra is friss szemmel néznek e csomózott és szövött művészet felé, hogy tompa palettájuk és erősen texturált mintájuk jobban nézzen ki, mint valaha.

A makraménak bájos vintage vonzereje van. Minden egyes darab páratlan hangulatos, semleges textúrát kölcsönöz otthonának, ha fehér és krémszínű makramé zsinórt, vagy kötelet (a rétegek és a vastagság változó) akasztókba, egyedi falfestményekbe vagy fénydiffúzorba fonnak. Nem is lehet semmi sem klasszikusabb, mint egy makramé növényakasztó. A megjelenése elragadóan friss és gondtalan, ahogy a változatos zöld levelek be- és kiszövődnek a csavart és texturált fehér zsinórból. Különböző színekben is megtalálhatja ezeket, vagy fagyöngyökkel díszített makramé növényakasztókat is vásárolhat, de elkészítheti saját maga is. A makramé alkotásokkal díszített kis üvegedények lágyan szórják a gyertyafény izzását. Vásárolja meg őket az Etsy-től, vagy próbálja ki az elkészítésüket az oktatóanyagok segítségével. A szövések egy kis viktoriánus szépséget kölcsönöznek a gyertyatartóknak, amik kihelyezhetők a szabadban vagy bent az éjjeliszekrényen vagy éppen a fürdőszobai pulton.

Ha makraméról van szó, szédítő falikárpitok állnak rendelkezésre, amelyeket megvásárolhat, vagy elkészíthet saját maga. Tanulja meg, hogyan készíthet egyedi makramé fali akasztót egy újrahasznosított uszadékfa felhasználásával. A makramé függőágyat hagyományosan a szabadban használják, de belül még jobban működhet, hogy ott ellazuljon, ha szükség van rá. Akasszon fel egy függőágyat a sarokba, hogy nyugodt olvasósarokként szolgáljon, vagy egy három évszakos verandára, ahol megcsodálhatja a szabadtéri tájat kedvenc streamelt műsora közben.