Tudta, hogy mi az ókor hét csodája?

Az ókori világ hét csodájaként ismert csodálatos művészeti és építészeti alkotások az emberi lények találékonyságának, képzelőerejének és puszta kemény munkájának bizonyítékai. Ugyanakkor emlékeztetnek az emberi nézeteltérésre, pusztításra és esetleg megszépülésre is.

Az ókor hét csodája megtekinthető az axa-assistance.hu weboldalon, ezért keressen fel minket és itt megtalálhat minden részletet. Amint az ókori írók összeállították a „hét csodát” tartalmazó listát, rögtön vita tárgya lett. Az eredeti lista Philón bizánci művéből származik, amelyet i.e. 225-ben írt. Végül az emberi kéz összefogott a természeti erőkkel, hogy egy kivételével az összes csodát elpusztítsa. Továbbá lehetséges, hogy a csodák közül legalább az egyik egyáltalán nem is létezett. Mindazonáltal mind a hét továbbra is inspiráló, és a Föld korai civilizációi kreativitásának és készségeinek figyelemre méltó termékeként ünnepeljük őket. Az Egyiptomban, Kairótól északra, a Nílus nyugati partján fekvő Gízában található Nagy Piramis az ókori világ egyetlen csodája, amely napjainkig fennmaradt. Egy három piramisból álló csoport része – Khufu (Cheops), Khafra (Chephren) és Menkaura (Mycerimus) –, amelyeket i.e. 2700 között építettek és i.e. 2500-ban királyi sírokként használták.

A legnagyobb és leglenyűgözőbb a „Nagy piramisként” ismert Khufu, amely 13 hektáron terül el, és állítólag több mint 2 millió kőtömböt tartalmaz, amelyek egyenként 2-30 tonnát nyomnak. Több mint 4000 évig Khufu a világ legmagasabb épületeként uralkodott. Meglepő módon a közel szimmetrikus egyiptomi piramisok modern eszközök vagy földmérő berendezések nélkül épültek. Amennyiben többet szeretne megtudni ezekről, vagy más csodákról, keresse fel bátran az axa-assistance.hu-t hiszen itt mindent megtalál.