Hasznos tippek lakásvásárláshoz

A vásárlóknak alapvető áttekintésre van szükségük házvásárlás előtt. Ez különösen igaz azokra, akik első alkalommal vásárolnak házat és még nem ismerik a folyamatot. Ne feledje, hogy a lakásvásárlási folyamat lépései az egyes államoktól függően, a helyi szokásoktól függően változhatnak, viszont néhány alaplépés mindenhol örökérvényű.

[wp_ad_camp_1]

A következő tippeket megfogadva biztosan könnyebben kezd majd el házat nézni családjának. Nem kell felvennie egy ügynököt, ha inkább online ingatlanos weblapokat keres, de az ügynök felbérlése időt takarít meg. Az ingatlanügynök olyan listát küldhet önnek közvetlenül, amely megfelel a paramétereknek, és nem vesztegeti az idejét a szerződés alatt álló aktív, rövid kontingensek listájának megtekintéséhez. Az ügynökök gyakran tudnak értesülni a felmerülő új listákról, amelyek még nem léteznek a piacon. Emellett az ügynök benzinjét pazarolhatja, és nem a sajátját, amikor épp elmennek megnézni egy lakást, ezt a szempontot is nézni kell. Nagyon sokat segít tehát, ha alkalmaz egy ingatlanügynököt.

Lakásvásárlás

Lakásvásárlás

Nem mindig szükséges, hogy jelzálogkölcsönt vegyen fel, de ha előre megkapja a hitel előzetes jóváhagyását már az is elég lakásvásárláshoz. Így biztosan tudja, mennyi az az összeg, amiből otthont tudna vásárolni. Sok eladó nem fogja megnézni az ajánlatot, ha az eladónak nincs biztosítéka arról, hogy a vevő kölcsönt szerezhet és valóban meg tudja venni a lakást. A vásárlók olykor elkövetik azt a hibát, hogy egy ház eladási árát összehasonlítják más házak árával, amiket már megnéztek. Hiba az eladási árakat összehasonlítani az eladó házak között. Ennek oka az, hogy az eladók bármilyen árat kérhetnek. Ez nem azt jelenti, hogy a ház  ugyanazon az áron fog elmenni, hiszen mindig minden vásárló alkudozni szokott, tegye ezt ön is, ha olcsóbban szeretne házat venni.