Hasznos tippek, melyekkel elkerülhetőek a fertőzések

Azt talán már mindenki tudja, hiszen a televízióban, rádióban, interneten, újságban egyaránt hangoztatják, hogy a legjobb immunerősítő módszer egyértelműen a rendszeres mozgás, a helyes táplálkozás és persze a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mellett a higiénia. Ha ezekre odafigyelsz, akkor könnyű szerrel megvédheted magad a fertőzésektől, melyek ledöntenek a lábadról.

[wp_ad_camp_1]

Először is amennyiben módodban áll kerüld a tömeget az influenza szezonban. A közlekedési járműveket és a teli várótermeket ilyenkor érdemes messziről elhagyni, különösen akkor, ha tudod, hogy könnyen elkapod a betegségeket.

Ami talán alapnak hangzik, de mégis ki kell emelni, hogy napi szinten többször moss alaposan kezet. A vírusok és a baktériumok ugyanis a betegekről különböző tárgyakra és azok által más emberekre jutnak. Amikor épp ha nincs lehetőséged arra, hogy kezet moss, akkor használj bátran kézfertőtlenítő szereket, melyek már minden drogériában kaphatóak.

Fertőzés

Fertőzés

Nagyon fontos tiszta papír zsebkendőt használni, illetve lehetőleg ne mástól kérj kölcsön, ilyenkor, amikor közeleg a tél, a hidegebb őszi napok, akkor mindig legyen nálad egy tasak zsebkendő. A textilanyagú zsebkendőket pedig felejtsd el örökre, azok nem higiénikusak.

Érdemes időközönként alaposan megtisztítani a tárgyakat, melyek körülvesznek a mindennapok folyamán. Ne csak a portörlésre gondolj, hanem megfelelő szerek használatával igazi, alapos tisztogatásra. A munkahelyeden ez épp olyan fontos, mint otthon. A kilincset, illetve a telefont se felejtsd ki a listából.

Ha nem is óránként, de rendszeresen és alaposan szellőztesd át a levegőt, a helyiségeket otthonodban és a munkahelyeden is egyaránt. A szellőztetés által ugyanis elkerülheted, hogy kiszáradjon a nyálkahártyád, valamint általa hatékonyan megszabadulhatsz a levegőben tartózkodó veszélyes kórokozóktól is.