Hatékony fejlesztő játék

A fejlesztő játékok használata rendkívüli jelentőséggel bír a gyermekek fejlődését illetően. Minél jobb minőségű játékokat választunk számukra, annál eredményesebben fejlődik a kreativitásuk és a gondolkodási képességük.

[wp_ad_camp_1]

Egyetlen játék sem pótolhatja a szülőkkel töltött időt, de egyáltalán nem mellékes, milyen játékkal játszik a gyermek. Az egyedül töltött időben olyan fejlesztő játékokkal kell lefoglalni, ami elősegíti a képességei fejlődését.

Amikor még mi voltunk gyerekek, sokkal kevesebb játékunk volt, ezért jobban is kötődtünk hozzájuk és nagyobb becsben tartottuk őket. Mivel „rákényszerültünk”, hogy mindig ugyanazokkal a játékokkal játszunk, így folyton újabb és újabb szituációkat találtunk ki, amivel fejlesztettük a kreativitásunkat.

Fejlesztő játék

Fejlesztő játék

Ezzel szemben a mai gyermekek rengeteg információt készen kapnak. Amikor leülnek a televízió elé, minden egyes mesehős teljes valójában jelenik meg előttük. Nem a gyermekeknek kell kitalálniuk, hogy milyen a főhős ábrázata, milyen kalapot hord, mekkorák a fülei… Minden információ teljes tálalásban érkezik, ilyen módon a gyermekek fantáziája nincs munkára fogva.

A fejlesztojatekvilag.hu honlapon olyan játékokat találunk, amelyek ezt a problémát képesek orvosolni. A szülő felelőssége, hogy a gyermeke számára olyan játékokat biztosítson, amelyek megfelelő módon fejlesztik az ügyességét, a kreativitását és más képességeit. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ami egy 5 éves gyermek esetében fantasztikus fejlesztő játék, az egy 3 évesnek hasztalan lehet. Minden életkornak megvannak a maga ajánlott játékai, amelyek a képességek fejlettségi szintjétől függően kissé kilenghetnek mindkét irányban.

Érdemes egyidejűleg kreatív és mozgásos játékokat is biztosítani a számára, így nem csak az értelmi képességei, hanem a koordinációs ügyessége is fejlődhet.