Hatékony házi szerek a herpesz ellen

A herpesz egyike az igen bosszantó vírusoknak, kiütéseknek, hiszen sajnos igen mutatósan jelzi, hogy legyengült a szervezetünk, valami nincs rendben. Ma már több orvosság is közül is válogathatunk a gyógyszertárakban, melyek gyors gyógyulást ígérnek, ám van pár házi csodaszer is, ami hatékony segítséget ad, méghozzá természetes módon.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik természetes szer a herpesz ellen a nagyszerű teafaolaj, melyet igaz nem magában kell használni, hanem össze kell keverni azonos mennyiségű olívaolajjal és naponta kétszer vagy háromszor a herpeszre kell kenni. Hatékonyságát leginkább annak köszönheti, hogy természetes fertőtlenítőszer a gombák, vírusok és baktériumok ellen.

A cink szintén remek segítséget ad és könnyedén hozzá is lehet jutni cink tabletta formájában. Naponta 15 milligrammot kell belőle fogyasztani. Laboratóriumi vizsgálatok által kimutatták, hogy ez az ásványi anyag meggátolja a vírus szaporodását, valamint egyaránt erősíti a szervezet immunrendszerét, illetve az ajak és a szájüreg felszíni szöveteit is védi.

Herpesz

Herpesz

A sokoldalú ecet és az almaecet is remekül alkalmazható, hiszen a savas kémhatású folyadékban a vírusok nem érzik jól magukat. Amint tehát észere veszed, hogy kezd kialakulni a herpesz, feszül és bizsereg a bőröd az adott felületen, márts azonnal ecetbe egy vattalabdát, majd helyezd azt az érintett területre és ezt ismételd meg naponta többször is.

Az illatozó citromfű ugyancsak nagyszerűen használható házi csodaszer, mivel illóolaja olyan rendkívüli összetevőket tartalmaz, melyek bizonyítottan gátolják a herpesz vírus működését. Egy német vizsgálat továbbá kimutatta, hogy a rendszeresen citromfűolajat használó emberek körében, akik herpesztől szenvednek, az olaj hatására jóval ritkábban aktiválódott a vírus, illetve ha meg is jelent nem fejlődött ki teljesen.