Hatékony szigetelés gipszkarton válaszfalakra is

Talán már Ön is találkozott a gipszkarton válaszfalakkal, esetleg gondolt is rá, hogy alkalmazza azokat otthonában. Sok előnnyel rendelkeznek, de azt például sokan nem tudják, hogy a válaszfalakat valójában szigetelni kell a beltéri helyiségek hanghatásainak csökkentése, illetve a szomszédos helyiségbe átjutó zaj mérséklése, avagy a hanggátlás érdekében.

[wp_ad_camp_1]

A profi hangszigetelés nem a testsűrűség növelésével fokozható, sokkal inkább a vastagság növelésével javítható, ugyanis minél vastagabb a teljes keresztmetszetében kitöltött fal, annál jobb lesz annak a hangszigetelő képessége is. A családi házak gipszkarton válaszfalainak hatékony szigetelésére rendkívül jó megoldást nyújt az Ekoboard szigetelés, mely számos előnnyel rendelkezik.

Ekoboard szigetelés

Ekoboard szigetelés

Az Ekoboard szigetelés először is hidrofobizált, azaz ellenáll a párás körülményeknek, de kiváló tűzállóságú képességgel is bír, hiszen az A1 tűzvédelmi osztályba sorolható. Meg kell még említeni, hogy Ecose kötőanyagú, tehát nem tartalmaz káros vegyi anyagokat, nem roskad össze a falszerkezetben, sőt még az áramlási ellenállását is bevizsgálták, valamint mérettartományában minden kartontípushoz képes tökéletesen igazodni.

Tudni kell, hogy amikor falakat építünk akkor hanggátlás céljából mérőszámokat adnak meg a kivitelező. Példának okáért egy 50 dB hangszigetelésű fal egy vendéglő morajlását tudja megszűrni a szomszédos helyiségtől. Ha mi egy 10 cm vastag falat építünk, azok azok alapanyaguktól függően a más és más hangszigetelési értékeket képviselnek. A Porotherm téglafal kétoldali vakolattal például 40 dB, aYtong pórusbeton fal kétoldali vakolattal 41 dB, amíg a 2×1 réteg gipszkarton fal, ami 7,5 cm Ekoboard üregkitöltéssel van ellátva 45 dB. Látható tehát, hogy hatékony és biztos megoldást kínál egyszerű használat mellett!