Utazási irodák vagy saját szervezés?

Az internet elterjedése és az, hogy már A-tól Z-ig mindent megszervezhetünk a weben, az utazási irodáknak nagy kihívást jelent. Erre sok utazási iroda válaszol is weboldalának elindításával, annak folyamatos fejlesztésével, a kor kívánalmainak való egyre jobb megfeleléssel, de különösen sikeresek az olyan oldalak, ahol több utazási iroda ajánlatai közül lehet választani.

[wp_ad_camp_1]

Vannak olyanok, akik nem szeretnék saját utazásukat megszervezni, néha még riasztónak is tűnik számukra a már a magyar weben is elérhető egyre több információ, ők inkább befáradnak személyesen egy utazási irodába, és mindent a szakemberek kezébe adnak. Ez így mindenképpen egyszerűbb, kényelmesebb lehet, de sokszor drágább. De nem feltétlenül az! Ez főleg úti céltól és igényektől függ. Olyan utak esetén, ahova nem repül Magyarországról fapados légitársaság, az utazási irodák által kínált charterjáratok árain sokat lehet spórolni, ugyanakkor a Magyarországról fapadossal elérhető úti célok esetén az utazási iroda charterjárata vagy repülőjegye már drágább. Az utazási irodák nagy előnye lehet ugyanakkor sokaknak a kényelem mellett a már kipróbált szállás, mellyel az utazási iroda sok éve leszerződött, és a magyar nyelvű idegenvezető: nem csak a nyelv miatt – egy tapasztalt, érdekesen, színesen mesélő idegenvezető még nagyobb élménnyé tudja tenni az utazást.

Utazás

Utazás

Sokan se az online, se az „offline” utazási irodákkal nem foglalkoznak. Ők magyar utazási oldalakon, mint ez, összegyűjtenek minden szükséges információt, szállást foglalnak, autót bérelnek, azokat, egyéb kérdéseiket a hozzászólások között felteszik. A kiválasztott városba érve pedig akár internet nélkül is működő utazási mobilalkalmazásokkal navigálnak. Ennek a megközelítésnek az előnye, hogy pontosan azt, és pontosan annyiért látjuk, amit szeretnénk, pontosan olyan helyen, és pontosan annyiért szállunk meg, amennyiért akarunk, és nem vagyunk egy napi programhoz kötve, bármikor improvizálni lehet. Hátrány lehet a „nem kipróbált” szállás, de ezt a hátrányt ellensúlyozni lehet azzal, ha valaki  foglalás előtt minden véleményt elolvas az adott szállásról a szállásfoglaló oldalon, vagy a Tripadvisoron.

Utazzunk akár utazási irodával, akár egyéni szervezésben, 2014-re mindenkinek jó utat kívánunk!