Házi készítésű gyümölcslevek a koleszterinszint természetes csökkentésére

A koleszterin mindig azt a benyomást kelti bennünk, hogy valami indokolatlan bejut a szervezetünkbe. Az igazság az, hogy testünk elenyésző mennyiségben termel koleszterint új sejtek és hormonok előállításához. A probléma akkor jelentkezik, amikor az elfogyasztott élelmiszerből hatalmas mennyiségű koleszterin szabadul fel, amely nem tud felszívódni, és ez felhalmozódik a vérben.

Ezenkívül felhalmozódnak az artériák falában, ami elzáródásokhoz és a vér szabad áramlásához vezet a szívbe. Az ilyen elzáródás eredménye számos szív- és érrendszeri betegséghez és szívrohamhoz vezethet. Számos orvosi kezelési terv létezik a szervezet koleszterinszintjének csökkentésére. Mindazonáltal az orvosok szerte a világon azt javasolják Önnek, hogy természetes módon szabályozza a betegséget, ragaszkodjon egy szigorú étrendi tervhez, és tegyen meg néhány szükséges életmódbeli változtatást. A gyakorlatok és a táplálkozási étrend mind a legfontosabb jellemzői a koleszterinszint kordában tartásának. Ezeken kívül fogyaszthat bizonyos gyümölcs- és zöldségalapú gyümölcsleveket, amelyek csökkentik a szervezet koleszterinszintjét. Ezeket a gyümölcsleveket könnyű elkészíteni, és elkészíthetők az általunk használt mindennapi alapanyagok felhasználásával.

A spenót nagy mennyiségű karotinoidot tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a koleszterinlerakódások megelőzésére. A természetes rostokat tartalmazó céklával együtt ez a lé az egyik legjobb elérhető gyümölcsital a koleszterinszint természetes csökkentésére. A lé elkészítéséhez először alaposan mossunk meg egy csésze spenótlevelet, és tegyük turmixgépbe. Ezután adjunk hozzá apróra vágott céklát a turmixgépbe. Adjunk hozzá egy kevés vizet, és keverjük simára. Adjunk hozzá egy darab gyömbért és néhány csepp mézet, és még egyszer jól keverjük össze. Frissen tálaljuk, és a kivonathoz jégkockát is adhatunk, hogy frissítő legyen.