Helyek ahol elfelejtünk takarítani

Amikor egy szobába sétálunk, általában könnyű belátni, hogy mit kell megtisztítani. Van egy halom piszkos ruha, amit be kell tenni a mosógépbe; vagy a konyhai mosogató tele van piszkos edényekkel, és serpenyőkkel amit el kell mosni. De miután a nyilvánvaló dolgokat megtisztítottuk, gyakran elfelejtjük a szobák egyes részeit.

[wp_ad_camp_1]

Ha az ágyra vagy kanapéra néz, általában néhány porszemcse lesz látható, amelyek gyorsan eltávolíthatók egy porszívóval. De rászánta-e az idejét, hogy megnézze a bútordarab alját? Lehet, hogy megdöbbenti majd, amit az ágykeretekhez, a székülésekhez és az asztal aljához tapad. Használjon porszívót vagy portalanító pálcát, hogy évente legalább kétszer megszabaduljon a pókhálóktól és a portól, valamint a szennyeződéstől a bútor alján. A por és a piszok odaragadhat mind vertikális, mind a vízszintes felületekhez. Nyissa ki a függönyöket vagy a redőnyöket, kapcsolja be az összes lámpát, és csodálkozni fog, milyen poros lehet a fala.

Kezdje a fal tetejéről, és dolgozzon lefelé haladva egy portörlővel, amely csapdába ejti a részecskéket. A befejezéshez távolítsa el az esetleges elszórt porcsomókat amely a lámpák és az ajtókilincsek körül lehetnek. Ezután fejezze be a fal tisztítását. Hihetetlen mennyiségű por gyűjthető össze az apró párkányokon. Az olyan helyiségekben, mint a konyha és a fürdő, ahol nagyobb a páratartalom, valószínűleg le kell törölnie a csempét egy nedves ruhával, mivel a nedvesség miatt a por tapad a felületre. Takarítás közben szánjon időt arra, hogy felkeressen minden eldugott helyet. Lehet, hogy több szennyeződés jelenik meg, mint szerette volna, de legalább minden kellőképpen lesz tisztítva. Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azt, ami a látószögeinken kívül van. Rendszeresen tisztítsa meg az ajtókereteket, a konyhai és a magasabb tárolószekrényeket, a képkereteket és a mennyezeti sarkok felső részét is.