Hibák, amelyeket érdemes elkerülni esküvőszervezés közben

Érdekes dolog az esküvő kérdése, hisz sokan úgy tartják, hogy az egész nem több mint egy hatalmas lehúzás, és a társadalom szinte megköveteli, hogy vagyonokat herdáljunk el azért, hogy egyetlen napra a középpontba kerülhessünk, míg mások azt vallják, hogy ez életük legfontosabb pillanata, és minden pénzt megér az, hogy tökéletes legyen az alkalom.

Általában azonban akik az utóbbiak táborát erősítik, azok sincsenek arra felkészülve, hogy a jeles nap leszervezése mennyi időt és energiát – no és persze türelmet – igényel, hisz a tökéletes esküvőnek megannyi feltétele van, és ha csak az egyik félrecsúszik valami miatt, máris borulhat minden. Szerencsére a témában tapasztalt és járatos szakemberek – azaz a hivatásos esküvőszervezők – összeszedték, hogy mi az, amire nagyon érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy az álomból rövid úton rémálom legyen.

Az egyik ilyen – és talán mind közül a legfontosabb – az az időzítés. Persze nagyon fontos az is, hogy megtaláljuk a megfelelő időpontot a lagzira, amikor nincs se túl meleg, se túl hideg és még a csapadék sem valószínű, ám itt most nem erről van szó. Időzítés alatt itt azt értjük, hogy inkább úgy szervezzünk, hogy minden lényeges pont már be legyen biztosítva hetekkel – illetve hónapokkal – a nagy nap előtt, mintsem hogy az utolsó pillanatig a körmünket kelljen rágni. Zenekar, étkezés, italok, no és persze a legfontosabb, a vendégek száma és ültetése, ezek mind legyenek fixálva legalább egy hónappal az esküvő előtt. Már csak azért is érdemes ezt a tanácsot megfogadnunk, mert a ceremónia leszervezése bizony tényleg stresszes, így néha nem árt, ha pár napig félre tudjuk tenni az egészet, mielőtt még konfliktusokhoz vezetne a fáradtságunk, ám ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha bőven van időnk szünetet tartani. Ha pedig elérkezett a nagy nap, akkor engedjük el az aggodalmakat és érezzük jól magunkat. Fogadjuk el, hogy apró bakik nélkül lehetetlen végigvinni egy lagzit, és hacsak nem történik nagy katasztrófa, akkor a kisebb hibákon pár hónap múlva már csak nevetni fogunk. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie, a lényeg az, hogy az ifjú pár is, és a meghívott vendégek is őszintén jól érezzék magukat.