Hogy készül az igazi házi fagyi

Itt a valódi nyár, amikor a nappalok már forróak. Ilyen időben mindenkinek jól esik egy kis jéghideg nyalánkság. Kiülni a teraszra, és csemegézni a finomságból, közben beszélgetni, iszogatni. Hogyan készítsük el a fincsi fagyit? Nem mindenkinek van fagylaltgépe otthon, ezért az alábbiakban megtudhatja, hogyan készül az igazi házi fagylalt.

[wp_ad_camp_1]

Nem baj, ha nincs fagylaltgép a háztartásunkban, csupán legyen 2 darab tojás, kevés porcukor, kakaópor, valamint az étcsokoládé sem hiányozhat, és persze a habtejszín sem. Ezekkel az alapanyagokkal bátran elkezdhetjük készíteni a kedvenc csokoládéfagylaltot, amit akár eperrel, vagy bármilyen idénygyümölccsel díszíthetünk is. Első lépésként válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját a kettő evőkanál cukorral és a kakaóporral keverjük ki igen jól. Miután végeztünk, a 10 dkg étcsokit olvasszuk meg, majd tegyük kicsit pihenni, és amikor kihűlt, adjuk hozzá az előző keverékhez. A hideg habtejszínt szintén verjük fel, ezután pedig adjuk a már elkészített krémhez. A tojásfehérjét úgyszintén keverjük habosra, és tegyük a krémhez, és a maradék feldarabolt étcsokit is. Végezetül helyezzük egy fagylaltos tálba, ami lehet műanyag is, majd legalább hat órára tegyük a hűtőbe.

Házi fagyi

Házi fagyi

Kiváló lehetőség, amikor vendégeket várunk délutánra. Jeges habkönnyű finomság bárkinek, hiszen ebben a melegben mindenkinek jól esik a fagyi. Tehetünk a fagyira epret, meggyet, cseresznyét vagy számos más gyümölcsöt, attól függően ki mit szeret. Várjuk a vendégeinket a legfinomabb fagyival, a legszebben tálalva, hogy a legjobban érezhessék magukat nálunk, és elmondhassák, máskor szintén örömmel eljönnek. Tehát bátran próbáljuk ezt a jeges falatot elkészíteni, nem nehéz, egyszerű, hamar végzünk vele, és jó hír, hogy elrontani sem lehet.