Hogyan előzzük meg, hogy betegek legyünk?

Kevés lelombozóbb dolog létezik annál, mint amikor egyszer csak betegek leszünk. Hisz a napok anélkül is épp elég sűrűk, a tennivalók sora szinte végeláthatatlan, így ha valami ágynak dönt, akkor az alaposan megkeseríti az életünket.

Egy idő után el is felejtjük, ám gyerekkorunkban sűrűen elkapunk ezt-azt, persze olyankor még néha kapóra is jön, hogy pár napig nem kell iskolába menni – főképp, ha annyira azért nem komoly a baj -, felnőttként azonban már egészen más a helyzet. Ekkor már nem örülünk a betegszabadságnak és azt kívánjuk, bár inkább mehetnénk dolgozni és végezhetnénk a dolgunkat, csak ne lennénk betegek. Emiatt aztán számtalan házi és orvosi praktikát bevetünk annak érdekében, hogy messzire elkerüljenek minket a bacilusok. Ezek egy része hol működik, hol nem, ám mindenféleképpen érdemes kitapasztalni, hogy számunkra melyik válik be igazán.

A legfontosabb azonban kétségtelenül az, hogy az immunrendszerünket megfelelőképpen felkészítsük a behatásokra. Ehhez elengedhetetlen, hogy egészségesen táplálkozzunk, megfelelő mennyiségű testmozgást és sportot végezzünk, illetve pótoljuk azokat a nyomelemeket és vitaminokat, amelyekből az étkezés során nem jut elegendő mennyiség a szervezetünkbe. Emellett azonban olyan házi praktikákat is bevethetünk, mint a rendszeres mézfogyasztás, vagy a különböző magvak – elsősorban dió és mogyoró – rendszeres nassolása. Ugyancsak sokszor beválik – főleg egy könnyebb megfázás során például -, hogy amikor érezzük, hogy valami nincs rendben és egy kezdődő betegség jeleit vesszük észre, akkor azonnal regeneráló üzemmódba váltunk és a megfelelő vitaminpótlás mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a pihenésre – azon belül is az alvásra -. Így sok esetben lehet, hogy még időben elcsípjük a dolgot, és elejét vesszük a valódi megbetegedésnek. Bárhogy is legyen, mindig nagyon figyeljünk a testünk jelzéseire és éljünk annyira egészségesen, amennyire csak lehet. Így kerülhetjük el legkönnyebben a betegségeket.