Hogyan fagyasszuk le a friss paprikát?

Amikor a friss paprika szezonja van, meglehetősen olcsó, ezért a zöldség vásárlása nagyszerű ötlet. Ezenkívül, ha van kertje, a paprikák nagyon jók, növényenként egy tucat vagy annál is több paprikával. Ha úgy találja, hogy túl sok paprika van a konyhájában, és nincs elég recept a felhasználásához, de sok hely van a fagyasztóban, a legjobb megoldás az, ha lefagyasztja későbbi felhasználásra.

Egyes receptek azt javasolják, hogy a paprikát fagyasztás előtt néhány percig blansírozzuk forrásban lévő vízben, de a mi módszerünk egyszerűen megtisztítja, feldarabolja és lefagyasztja a zöldségeket az extra gyors folyamat érdekében. Nincs szükség díszes felszerelésre; ez csak egy szervezett lépéssorozat, amely felhasználásra kész paprikát biztosít a következő hónapokra. Használja a fagyasztott paprikát mártásokhoz, levesekhez és pörköltekhez, vagy omlett, akár quiche részeként. Az édes és fűszeres paprika rengeteg ízt ad sok recepthez, miközben kiváló tápanyagot is biztosít. A kaliforniai paprika étrendjébe való beépítésének előnyei közé tartozik az A-vitamin, a folsav, a vas és a rengeteg rostot, mindössze 15 kalóriát 3 uncia adagonként. Más fűszeres és enyhébb paprikáknak is hasonlóak az előnyei, és fűszerességük valójában nem „íz”, hanem „érzés”. A csípős paprika fagyasztásra való előkészítéséhez viseljen eldobható kesztyűt, és ne érintse meg az arcát.

Bár a fagyasztott paprika nem veszíti el az ízét, felengedés után nem lesz olyan ropogós, így a főtt receptekhez a legjobb. Ennek ellenére sokan úgy találják, hogy a félig fagyasztott paprikadarabok hummusba vagy ranchba mártva finomak. Ha azonban a ropogósság hiánya nem zavarja, akkor teljesen jól használhatók főzetlenül salátákhoz és pakolásokhoz. A friss paprika lefagyasztása nagyszerű módja annak, hogy egész évben főzhető legyen! Gyors, egyszerű és szórakoztató. A paprika fagyasztva is megőrzi szép színét.