Gyakran a hűtőház bérlése a leggazdaságosabb megoldás

Nagyipari élelmiszer-feldolgozás esetében gyakorta kiemelt jelentősége van az állandó, vagy épp az ideiglenes hűtésnek. Főképp nagyobb mennyiségek kapcsán jelenthet ez komoly dilemmát, hiszen ha csak időszakosan van szükség a hidegre, akkor azért nem éri meg egy saját létesítményt fenntartani.

Ilyen esetekben a hűtőház bérlése jelenti a leggazdaságosabb megoldást. Természetesen a megfelelő helyszín megválasztása előtt jó néhány szempontot vizsgálni kell, lévén itt a legkisebb probléma is komoly következményekkel járhat. Azzal is számolnunk kell, hogy precízen le kell szervezni a logisztikát, ugyanis szállítás közben is fenn kell tartani az optimális hőmérsékletet. Egy kellően nagyméretű hűtőház ugyanakkor elegendő teret biztosít még a tetemes mennyiségű áru számára is. A professzionális szolgáltatók ráadásul ügyelnek arra, hogy egy külön részben legyen lehetőség a friss termékek gyorsfagyasztására is. Ennek a kapacitásáról feltétlen érdeklődjünk még előzetesen, hiszen a pontos kalkulációhoz ez elengedhetetlen.

A Jég-Sziget modern csarnokában egy 10 tonna befogadóképességű sokkoló fagyasztó kamra található, emellett a két hűtőház kapacitása összesen 1000 darab raklapnyi árunak is helyet biztosít. További óriási előnyt jelent a könnyű megközelíthetőség, hiszen a létesítmény egy olyan ipari parkban került megépítésre, ami közel van a fővároshoz és az autópályákról egyszerűen elérhető. Ugyanakkor a hűtőház fő funkciója mellett a tapasztalt szakemberekből álló csapat egyéb területeken is segítheti munkánkat. A logisztikai problémák megoldásán túl lehetőség van az áru be-, illetve átcsomagoltatására, kartonozásra, vagy akár címkézésre is. Ez egy olyan komplett szolgáltatást jelent, ami hatalmas könnyebbséget jelent, amikor nagyobb mennyiségű fagyasztott élelmiszer kezeléséről van szó.