Hogyan hagyja el régi munkahelyét?

Mielőtt elkezdené új munkáját, ügyelnie kell a jelenlegi munkahelyére. A munkáltatóval fennálló kapcsolatától függően ez nehéz beszélgetés lehet. De nem kell félnie. Az őszinteség a legjobb, ha híreket közöl a főnökével arról, hogy más munkát talált.

[wp_ad_camp_1]

Jó ilyenkor nyílt beszélgetést folytatni. A kommunikáció kulcsfontosságú, hasonlóan szakmai és személyes életének számos más aspektusához. Vezesse fel a beszélgetést úgy, mint egy történetet, hogy a főnöke megértse a helyzetet. Beszéljen a karrier céljairól és arról, hogy a következő munkája hogyan kínál olyan lehetőséget, amelyet nem hagyhat annyiban. Ha jó menedzser, akkor tiszteletben fogja tartani a döntését anélkül, hogy bánatot okozna, vagy kényelmetlenül megpróbálná rábeszélni, hogy maradjon. Az univerzum egyik legerősebb ereje a hála. Használja ezt előnyére, amikor ilyen kemény beszélgetést folytat a főnökével. Közölje nagyrabecsülését főnöke vezetésével és támogatásával kapcsolatban. Feltétlenül mondja ki a köszönet szavait.

Továbbá közölje a kollégák iránti elismerését is. Ne feledje, hogy ezek az emberek a szakmai hálózat részét képezik. Kedves szavai eljuthatnak annak a füléhez, akinek bókol, és emlékezni fognak arra, hogy mit éreztettek velük. Távozáskor érdemes a szükségesnél kedvesebbnek lenni. Legfőképpen, köszönje meg főnökének a lehetőséget, hogy ott dolgozhatott! A főnök nélkül nem lenne ott, ahol most van. Ha nem igazán érdekli, hogyan hagyja el jelenlegi munkahelyét, akkor fontos elismerni, hogy ez egy nagyon kicsi világ. A jelenlegi munkahelyén végzett cselekedetei befolyásolhatják a munkalehetőségeket a jövőben. A szó gyorsan terjed egy iparágban. Soha nem tudhatja, kit ismer a főnöke. Ne menjen el nagy hisztériával, hacsak nem akarja, hogy a történetét más munkahelyeken is elmeséljék.