Hogyan használja helyesen a konyhamalacot?

A konyhamalac nagyszerűen megkönnyíti a nem kívánt maradványok, lejárt ételek és megsemmisített héjak eltávolítását és megsemmisítését. De gyakran nem becsüljük meg őket – mindaddig, amíg az eldugult, vagy teljesen tönkremegy.

[wp_ad_camp_1]

Kattintson a további tudnivalókért ide. Rendszeresen működtesse a konyhamalacot. Még ha nincs is semmi amit beletegyen, néhány naponként végezzen hulladékkezelést az alkatrészek áttakarításához. Ellenkező esetben a konyhamalac lefagyhat, rozsdásodhat vagy korrodálódhat, ilyenkor pedig minden benne maradt étel megkeményedhet, ami szagokhoz és eltömődésekhez vezethet. Folyasson hideg vizet – nem forrót -, amikor a konyhamalacot használja. A forró víz használható a tisztításhoz, de nem a hulladékkezeléshez. A forró víz megolvaszthatja azt az ételt, amelyet megsemmisít, és így a hulladék az oldalára tapadhat. A hideg víz viszont megkeményíti az ételeket, megkönnyítve ezzel a konyhamalacok számára az őrlést. Miután a konyhamalac befejezte a hulladék őrlését, a víz még egy percig folyjon. Ez biztosítja, hogy az összes étel ki legyen ürítve a lefolyócsőből, hogy elkerülje az eltömődést.

Konyhamalac

Konyhamalac

A hulladék őrlése után hideg vizet és egy kis mosogatószert is érdemes önteni a csatornába. Ez elősegíti a konyhamalac tisztítását, és ellenőrzi, hogy semmi sem marad hátra, vagy nem tapad az oldalához. A konyhamalac nem a legerősebb gép, tehát ne várjon csodákat, ha nagy darab húsokat vagy gyümölcsöt dob bele. Könnyebb, ha feldarabolja a hulladékot kisebb darabokra, és egyszerre csak néhány darabot tegyen bele. Ellenkező esetben megsemmisítheti a hulladékkezelést, eldugulhat a konyhamalac vagy elakadhat, vagy ami még rosszabb, teljesen tönkremegy.  Szappannal és hideg vízzel rendszeresen kitakaríthatja a konyhamalacot, ez a berendezés legjobb barátja.