Hogyan kell átültetni a bazsarózsát?

A pünkösdi rózsa állandósága egyike azoknak a tulajdonságoknak, amelyek olyan tartós évelővé teszik őket a kertben. Ugyanakkor ugyanazok a tulajdonságok, amelyek a bazsarózsát erős és hosszú élettartamú növénnyé teszik, kihívást jelenthetnek az átültetésre.

[wp_ad_camp_1]

Talán az a bazsarózsa, amelyet egy évtizede telepített egy fiatal csemete mellé, most egy érett tölgyfa árnyékában lobog. Vagy ha úgy döntött, hogy pavilont vagy teraszt ad a tájához, és egy speciális bazsarózsa akadályozza a haladást, akkor is itt az ideje az átültetésnek. Végül lehet, hogy Ön vagy egy családtagja elköltözik, és nem bírja elhagyni az örökös bazsarózsát, amely ugyanolyan kedves lett, mint egy házikedvenc. Ismerje meg a sikeres bazsarózsa-transzplantáció befejezéséhez szükséges időzítést és lépéseket. A pünkösdi rózsa beültetésének ismerete a sikeres átültetés felét jelenti. A pünkösdi rózsa számára az ősz az ideális idő a növények kiásására. A pontos időzítés régiónként eltér, de az északi kertészeknél augusztus közepe, a déli kertészeknél pedig november eleje az általános. Ősszel a bazsarózsa nyugalomra készül.

Anyagcseréjük lelassul, aminek következtében a növekedés és a fejlődés leáll. Ez a változás elősegíti az évelő növények energiamegtakarítását, és minimalizálja a gyökerekig tartó nyomást az átültetés során. Ha április van, és ebben a hónapban költözésre készül, mérlegelje a növény károsodásának lehetőségét azzal a vágyával, hogy magával vigye a növényt. Az erősen megterhelt növények több évig nem virágozhatnak, és kiszolgáltatottak lehetnek gombás betegségek vagy rovarkártevők támadásának. A pünkösdi rózsaféléknek teljes napra van szükségük ahhoz, hogy energiát kapjanak a hatalmas virágzás létrehozásához. Mivel a bazsarózsa csak évente egyszer virágzik, kiábrándító, ha csak néhány virág fordul a nap felé. Válasszon egy olyan helyet, ahol minden nap legalább hat óra teli napsütést kap.