Miben tér el az eredeti Canon toner az utángyártottól?

Gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen tonert érdemes választani. Ha már adott a nyomtató, akkor a márka típuson nem kell gondolkodni, viszont az komoly dilemmát okoz, hogy eredeti vagy utángyártott tonert érdemes választani. A mindkét tábornak megvannak a maga kedvelői, így egyik sem feltétlenül rosszabb vagy jobb, mint a másik.

[wp_ad_camp_1]

Canon toner kapcsán is van eredeti és utángyártott toner. Gyakran nagy dilemmát jelent, hogy milyen toner célszerű vásárolni. A döntést az is megnehezíti, hogy gyakran hallani tévhiteket, rémhíreket, melyek általában nem igazak. Nagyon sokáig az eredeti tonerek örvendtek nagy népszerűségnek, főleg úgy, hogy az utángyártott tonereknek nem igazán volt jó híre. Az elmúlt pár évben viszont egyre inkább eloszlanak a tévhitek és egyre többen bizalmat szavaznak az utángyártott tonereknek. Az utángyártott tonerek kapcsán a legnagyobb előny kétségtelenül az ár. Sokan túl drágának gondolják az eredeti tonereket. Az eredeti tonerek úgy nevezett OEM minősítéssel vannak ellátva, mely az Original Equipment Manufacturer rövidítése.

Canon toner

Canon toner

Az OEM kifejezéssel ellátott termékek passzolnak leginkább a nyomtatóhoz minőség tekintetében. Az utángyártott tonerek kevésbé jó minőségűek, mint az eredetiek. Alapvetően nem nagy köztük a különbség, amit már számos teszt is bizonyított, de aki biztosra akar menni, annak azt javasoljuk, hogy válassza az eredeti tonereket. Aki viszont beéri a kevésbé jó minőséggel, viszont fontos számára az ár, mert gyakran vagy nagy mennyiségben nyomtat, annak az utángyártott tonert célszerű preferálni. Bármelyik típust választja, az egyéni igényeket és a pénztárcát kell szem előtt tartani. Bővebb információkért és a termékek megtekintéséért, azt javasoljuk, hogy látogasson el az onlinetoner.hu webáruházba!