Hogyan kell kezelni, ha rossz karácsonyi ajándékot kap?

Volt valaha izgatott egy gyönyörűen becsomagolt karácsonyi ajándék miatt, de csalódott, miután meglátta, mi van benne? Ha igen, nincs egyedül. Egy igazi küzdelem az, hogy kellemes arckifejezést vágjon, amikor nézik önt miközben megnéz egy borzalmas ajándékutalványt egy edzőterembe vagy egy szörnyű kinézetű sálat, amilyet inkább bár sosem látott volna.

[wp_ad_camp_1]

Ha ajándékcserére készül barátaival vagy munkatársaival, tegye félre az elvárásait, és fogadjon el egy fontos filozófiát, amelyet a szülei valószínűleg megtanítottak önnek is: nem az ajándék, hanem a szándék a lényeg. Lehet, hogy a személy nem tudja, hogy az ajándék kellemetlen érzelmeket vált ki. Még akkor is, ha az ajándék kegyetlennek tűnik, mint például egy fogyással kapcsolatos ajándékutalvány, vagy egy eszköz amely segít a horkolás csökkentésében, emelje fel az állát, mosolyogjon és legyen udvarias. Ez segít mindenre felkészülni. Bármit is csinál, sose mondja el azt, amit gondol. Nem kell egyenesen hazudni, de vissza kell tartani a szigorú megjegyzéseket. Különösen nehéz lehet, ha az a személy csak önt figyeli és reakcióra vár. Még ha nem is képzett színész, mosolyoghat minden helyzetben, akkor is ha szörnyű az ajándék.

Karácsonyi ajándék

Karácsonyi ajándék

Amikor zavaró vagy megalázó dolgot kap, például egy könyv a fogyásról, fogfehérítő termékek, stb. Gondolkodjon el ilyenkor azon, hogy az adott személy lehet nem ismeri az etikettet, vagy félreértett valamit, amit ön mondott, és lehet az adott személy úgy gondolja, önnek tetszene az ajándék. Mosolyogjon és mondjon köszönetet a nyilvánosság előtt és ha később megtalálja a megfelelő időt, említse meg, hogy ez egy olyan téma vagy kérdés, amelyet inkább nem hangsúlyozna mások előtt, mert ez kényelmetlenséget okoz. Lehet, hogy kapott valamit, ami nyilvánvalóan újra csomagolt. Lehet, hogy egyszer vagy kétszer használták, és kopás jeleit mutatja. Ilyenkor is csak mosolyogjon, mert lehet, hogy az illetőnek nem volt pénze új ajándékra, így nem szabad megbántania.