Zöldtető szigetelés helyesen

Azt gondolhatnánk, hogy az épületszigetelés nem olyan nehéz, tehát nem lehet elrontani. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ennek ellenkezője igaz, tehát még az egyszerűnek tűnő szigetelést is el lehet rontani.

[wp_ad_camp_1]

Zöldtető szigetelés is elrontható, sőt könnyebb rosszul csinálni, mint egy átlagos ház szigetelését, ugyanis ebben az esetben két szakma dolgozik együtt az eredmény érdekében. Nagyon sok projekt, munka esetében, így a tetőtéri zöldfelület kialakításakor is az egyik legfőbb buktatót az úgy nevezett humánszoftver, vagyis az emberi tényező jelenti. Ha hosszútávú esztétikus zöldtető szigetelést szeretne, akkor tapasztalt szakember segítségét kell kérni. A zöldtető kialakításához vastag ültető közeget kell felhordani a tetőre, ehhez pedig szigetelésre van szükség. Ez azért is lényeges, mert így a beázás megelőzhető. Az egyik legjobb megoldást a kétrétegű, gyökérálló teljes felületen hegesztett bitumenes szigetelés jelenti. Az ilyen szigetelésnek köszönhetően a födém vízmentessé tehető, így nem kell beázástól tartani.

Zöldtető szigetelés

Zöldtető szigetelés

Sajnos nem ritka, hogy a hazai zöldtető építők egy része fordított rétegrendű PVC szigetelést alkalmaz, ami a fentebb említett bitumenes szigeteléssel szemben, idővel számos problémát fog eredményezni. Nagy valószínűséggel a probléma nem azonnal, hanem több év elteltével jelentkezik, az azonban biztos, hogy idővel előjönnek a problémák. A technológia olcsóbb, mint a bitumenes, azonban ismerjük a mondást, miszerint „olcsó húsnak, híg a leve”. Éppen ezért nem mindegy, hogy kit kér fel a munkára és kivel konzultál. Ha a témában szeretne bővebben tájékozódni, akkor érdemes ellátogatni a zoldtetoepites.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál. Ha csak a helyes zöldtető szigetelés érdekli, akkor itt tájékozódhat:  https://zoldtetoepites.hu/a-zoldteto-szigetelesek-rejtelyei. Legyen Önnek is saját zöld tetője!