Hogyan keressünk jó személyi edzőt?

A személyi edzőnek rendelkeznie kell a Tanúsító Ügynökségek Nemzeti Bizottsága (NCCA) által akkreditált aktuális minősítéssel, hogy biztosítsa Önt arról, hogy olyan szakemberrel dolgozik, aki rendelkezik a biztonságos és hatékony edzés biztosításához szükséges tudással és készségekkel.

Kérdezze meg az oktatót más olyan ügyfelek neveiről, telefonszámairól és akár ajánlásairól is, akikkel együtt dolgozott, és akik hasonló tulajdonságokkal és célokkal rendelkeznek, mint az Öné. Érdemes olyan edzőt választani, aki önhöz hasonló kliensekkel dolgozott, vagy esetleg megfelel az Ön fizikai tulajdonságainak (pl. életkora és testalkata). Ez lehetővé teszi, hogy átérezze és megértse egyedi kihívásait és igényeit. Hívja fel korábbi ügyfeleit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elégedettek voltak-e az edzésekkel, az eredményekkel és az edzővel szerzett tapasztalataikkal. Érdeklődjön, hogy az oktató professzionális, pontos és felkészült volt-e, és mindegyikük úgy érezte, hogy az egyéni igényeit kielégítették.

Nagyon fontos a személyes, mégis szakmai kapcsolat alakítson ki az edzővel. Bízzon megérzéseiben a tréner önre gyakorolt ​​benyomásaival kapcsolatban. A kiválasztott személyi edzőnek pozitív, nem pedig negatív megerősítéssel kell motiválnia. Még ennél is fontosabb, hogy az edző legyen olyasvalaki, akit szeret. Kérdezze meg magától, hogy úgy gondolja, jól kijöhetne-e az oktatóval, és hogy ön szerint az oktatót valóban érdekli-e a segítség. Azt a személyi edzőt kell alkalmazni, aki a legjobban felméri a helyzetet, mert az a szakember, aki segít a legjobb eredmények elérésében. Érdeklődjön, hogy egy tréner több éves tapasztalattal rendelkezik-e az ügyfelekkel végzett munka során. Ennél is fontosabb, hogy kérdezze meg az oktatót, hogy dolgozott-e már olyan személyekkel akiknek egészségi korlátai voltak.