Multivitamin időseknek a szervezet optimális működése érdekében

Jó minőségű multivitamin fogyasztásra mindenkinek szüksége volna. Ennek oka, hogy ma már az ételek közel sem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, mint amennyire szükség volna, ezért mindenképp szükséges pótolni a tápanyagokat, még pedig táplálékkiegészítő multivitamin formájában.

Multivitaminok időseknek elengedhetetlenek az egészség megőrzés és a betegségek legyőzése érdekében. Természetesen a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás is nagyon fontos, azonban sajnos ez nem elegendő ahhoz, hogy minden fontos táplálékot bevigyen a szervezetébe. Egy jó minőségű időskori multivitaminnak tartalmaznia kell például B12-vitamint, amely a vér és az idegsejtek előállítását segíti elő. Számos gyógyszer okozhat B12-vitamin hiányt, ezért különösen fontos pótlása. Emellett egy jó multivitamin készítmény bőven tartalmaz D-vitamint is. Erre főként azért van szükség, mert a szervezet időskorban kevésbé tud D-vitamint előállítani a napfényből. A D-vitamin az immunrendszer, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez is hozzájárul. Ráadásul segíti a kalcium felszívódását.

A kalcium különösen fontos időskorban, hiszen a csontritkulás miatt a csontok sokkal könnyebben törnek. Emellett a kalcium az izmok, vérerek, sejtek és idegek megfelelő működéséhez is hozzájárul. A kellő K-vitamin fogyasztás is nagyon fontos, mivel a szervezet gyakorlatilag minden részében komoly szerepet játszik. Továbbá a csontritkulás, stroke és magas vérnyomás ellen is védelmet nyújt. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a K-vitamin fogyasztás hatással lehet bizonyos gyógyszerekre, különösen a migrénre és a magas vérnyomásra szedett készítmények esetében. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!