Hogyan készülhetünk fel egy karrier-beszélgetésre a főnökkel?

Annak érdekében, hogy produktív megbeszélést folytasson a vezetőjével a karrier növekedéséről, fontos, hogy idő előtt felkészüljön és átgondoljon néhány kulcsfontosságú kérdést. Teljes mértékben ellenőrzése alatt akarja tartani karrierjét, és ennek a legjobb módja az, ha bizalommal és meggyőződéssel fordul a menedzseréhez a karrier-növekedési céljaival kapcsolatban.

[wp_ad_camp_1]

Mi a személyes küldetésnyilatkozata a karriere szempontjából? Ennek a válasznak arra kell összpontosítania, amit el szeretne érni karrierje során. Milyen értékei vannak? Ennek a válasznak tartalmaznia kell az élet öt legfontosabb értékét. A kérdés megválaszolásakor nagyon fontos, hogy biztos legyen abban, hogy karrier céljai megfelelnek a jelenlegi értékeknek. Például, ha nagyra értékeli az innovációt, az befolyásolja a pályaválasztást és a célkitűzéseket. Mik a motivátorai? Ez a válasz példákat kell tartalmazzon arra, hogy mi motiválja önt. Gyors ütemű munkát keres, rövid határidőkkel? Strukturált munkát vagy rugalmas munkát vár el? Értékeihez hasonlóan, ebben is biztosnak kell lennie, hogy karrier-céljai összhangban lehessenek a motivátorokkal.

Mi a rövid távú karrier célja? Ennek a válasznak arról kell szólnia, hogy hol látja magát a következő 12 hónapban. Ha új feladatban szeretne részt venni, akkor ezt el kell mondania, valamint azt, hogy mi lehet ez a feladat. Ha továbbra is a jelenlegi feladatkörében szeretne maradni, de esetleg további feladatokat is vállalna, akkor adja meg ezeket az információkat a kérdésre adott válaszban. Mi a hosszú távú karrier célja? Ez a válasz kiemeli a karrier növekedésének végső célját. Vannak, akik nem tudják, mi ez, de ha mégis tudja, akkor fontos megosztani a menedzserrel. Ez elősegíti karriertervének testre szabását a karrier végső céljának elérése érdekében.