Hogyan kezdj hozzá a búvárkodáshoz?

A búvárkodás egy olyan szabadidős tevékenység, amelyet bárki űzhet, aki már némi úszástudással rendelkezik. Érdemes ezt a tevékenységet választani, hiszen ha érdekel minden olyan dolog, amely az új és a megismerhetetlen megismerésére irányul, akkor valószínűleg jól fogsz szórakozni egy búvároktatáson.

[wp_ad_camp_1]

A búvárkodás lehetősége nyújt a szórakozásra, az ismerkedésre a barátkozásra és természetesen az előbbiekben említett újdonság megismerésére. Amikor először lemerülsz, megszűnik körülötted minden zaj és csend vesz körül. Ez sokak számára elsőként furcsa lehet, főleg azoknak, akik a belváros zajában éltek eddig és csak azt ismerték. Egy kezdő búvártanfolyamon minden olyan fogást megtanítanak neked, amely majd képessé tesz a későbbiekben akár egy horvátországi búvárkodásra. Az oktatás a PADI rendszeren keresztül zajlik. Ez a Búvároktatók Professzionális Szervezete.

Búvártanfolyam

Búvártanfolyam

A világ összes búvártanfolyamának közel 70%-a ehhez a szervezethez tartozik. Amikor a búvártanfolyami beiratkozás előtt állsz akkor érdemes olyan oktatási bázist találni, akik szintén ide csatlakoztak. Ők az EU szabványai szerint végzik a tanfolyamok szervezését. Egy ilyen tanfolyam mindent megtanulhatsz, ami csak a búvárkodáshoz elengedhetetlenül szükséges. A búvároktatás mind elméleti, mind pedig gyakorlati órákat tartalmaz. Érdemes minden órán részt venni, ha tényleg alaposan fel szeretnél készülni egy esetleges búvárkodással megfűszerezett nyaralásra. Kellemes kikapcsolódást kívánunk a tanfolyamokra és a későbbi merülésekre is!