Hogyan lehet biztonságosan dolgozni otthonról a karantén ideje alatt?

A koronavírus-járvány idején a közegészségügyi szakértők mindenkit arra ösztönöznek, hogy aki tud, az dolgozzon otthonról. Mivel irodáink kiürülnek és otthoni karanténba vonulunk, nem kell feláldoznunk a munkát a személyes biztonság érdekében. Biztonságban és kapcsolatban maradhat mindenkivel, miközben otthon várja a koronavírus-krízis elmúlását.

[wp_ad_camp_1]

Ha otthonról dolgozik, akkor az otthoni hálózatának most meg kell védenie mind a személyes, mind a szakmai életét. Győződjön meg róla, hogy teljesíti ezt a feladatot. Védje minimális jelszóval a routert, ha még nem tette meg. Ezután próbálja ki ezeket a további lépéseket: kapcsolja ki az SSID-adásokat. Ezek megnehezítik otthoni Wi-Fi hálózatának megtalálását. A MAC-címek szűrése is nagyon fontos. A MAC-cím egy adott eszközhöz rendelt hálózati név. Ha a router támogatja a MAC-cím szűrését, akkor minden illetéktelen eszköz számára sokkal nehezebb lesz megpróbálni csatlakozni az  adott routerhez. Állítson be vendéghálózatot. A vendéghálózat egy második hálózat, amelyet a routeren létrehozhat a látogatók eszközei számára.

A routertől függően eltérő biztonsági szabályokat alkalmazhat a két különböző hálózatra. Ebben az esetben az otthoni és munkahelyi készülékeit a legszigorúbb biztonsági szabályok mellett használhatja, és barátságosabb szabályokat hagyhat a vendég eszközökre. A legjobb, ha a személyes és a professzionális eszközeit és a fiókjait külön tartja. Ilyen módon, ha az egyik fiókot vagy eszközt feltörik, a másik biztonságban marad. Ha számítógépen végez munkát, akkor valószínű, hogy megcsinálhatja azt egy laptop segítségével. Ez lesz a legjobb, mivel már tartalmaz minden olyan biztonsági eszközt, amelyet a vállalat biztosított, ahol dolgozik. Használhat külön felhasználói fiókot otthoni eszközén is. Ellenőrizze azonban, hogy rendelkezik-e minden biztonságos működéshez szükséges alkalmazással.