Miért válassz felelősségteljes fotóst?

Az esküvőd, vagy egyéb rendezvényed egyszeri és megismételhetetlen esemény. Ha bármi történik, és a fotók nem sikerülnek, soha többé nem lesz lehetőség pótolni. Nem tudod újra összehívni a násznépet, az anyakönyvvezetőt és még sorolhatnám.
Céges rendezvény, egy fesztivál, egy koncert vagy akár csak egy családi szülinap szintén nem könnyen ismételhető programok.

[wp_ad_camp_1]

A fotós részéről hatalmas felelősség, hiszen egy esélye van elkészíteni álmaid fotóit. Mit tehetsz, mire figyelj, hogy megbizonyosodj róla, hogy felelősségteljes fényképészt bízol meg egy rendezvényfotózásra?

  1. Rendelkezik-e tartalék felszereléssel?

Bármikor elromolhat bármi. A mai fényképezőgépek, objektívek a precíziós alkatrészeken kívül egy számítógép elektronikájával vannak ellátva. És minél bonyolultabb egy fotós eszköz annál nagyobb a meghibásodás esélye.
Szóval 2-3 fényképezőgép, és 2-3 objektív, sok esetben 3-4 vaku a minimum felszereléslista. Ez a felkészültség és anyagi ráfordítás nyilván meg fog jelenni a fotós megbízási díjaiban is, hiszen egyenként 7-800 000 Ft értékű eszközökről beszélünk sok esetben.
Nem véletlen, hogy kevés fotós van, aki megfelelő tartalékokkal vállal el egy munkát, és inkább kockáztat. Te szeretnéd kockáztatni az esküvőd fotóit? A gyermeked keresztelőjét? A céged évzáró rendezvényét?

  1. Tegyük fel, hogy elkészülnek a gyönyörű képek. És amikor kivesszük a memóriakártyát a gépből megsérülnek rajta az adatok. Ez sokkal gyakoribb, mint gondolnánk!
    Neked esetleg van otthon CD-d, DVD-d, PEN drive-od, memóriakártyád ami már használhatatlan?
    A minimum elvárás ma már, hogy a fotós olyan géppel vállaljon el egy megbízást, ami egyszerre két kártyára rögzít. Így azonnal lesz egy biztonsági mentés.
    Illetve egy felelősségteljes fényképész már hazafelé az autóban hozdozható HDD-re vagy laptopra menti a képeidet. Így biztosra mehetsz, hogy nem vész el egyetlen pótolhatatlan pillanat sem pélául egy esküvői fotózás során.

Remélem segítettem, és ebben a manapság kicsit felhígult szakmában megtaláljátok azt a szakembert, aki elkészíti álmaid képeit.

K-Art Foto

Fotós Hajdúböszörmény, Nyíregyháza és Debrecen környezetében.