Hogyan növeszthető a Morel gomba?

A tavaszi morel gombák vadászata egyfajta mitikus keresés lesz azok számára, akik ezen erdőlakók húsos ízére vágynak. Az alacsony növekedésű gombák barna kalapjai erdei élőhelyükön tökéletesen álcázva vannak, és belekeverednek a levélszemcsékbe és a bomló fákba, amelyek az évszakok között változtatják színüket.

[wp_ad_camp_1]

Nem szükséges, hogy hozzáférjen a nagy erdőterületekhez, hogy élvezze a bogyós gombákat, ha otthon termeszti őket. Az organizmusok osztályozása során az morel gombák a gombák, nem pedig a Plantae osztályába tartoznak. A gombáknak nincs gyökere, és nem termelnek magokat. Bizonyos értelemben annyira különböznek a növényektől, mint az állatoktól. Ha üres beltéri morel gombatermesztő készletet keres, akkor ne essen kétségbe: Az morel gombák beltéri termesztése szinte lehetetlen mindenki számára, kivéve a legszigorúbb laboratóriumi körülményekhez és felszereléshez hozzáférő szakemberek számára. Morel gombák termesztéséhez meg kell próbálnia megismételni kedvező növekedési körülményeiket a szabadban. Ha egy szezonban nem tapasztal sikert, próbálkozzon újra, mivel a morel gombák kiszámíthatatlan növekedési szokásokkal rendelkeznek.

A Morel az erdők szűrt fényében nő. Lombhullató fák alatt és környékén nőnek, például az elm, kőris és tölgy környékén gyakran jelennek meg. A növényekkel ellentétben a gombák, mint például a morel gombák, nem állítanak elő klorofilt. A napfény szerepet játszik a talaj felmelegedésében, nem pedig a gomba növekedésének elősegítésében. Nem véletlen, hogy a morel gombák csoportjai halott, pusztuló és égett fák körül növekednek. A haldokló fák által kibocsátott tápanyagok és az erdő levélszemétéből adódó agyagos talaj az, amiben a gomba legjobban nő. A faforgács, a hamu és a homok szintén kívánatos talaj-adalékanyagok a morel gomba termesztéséhez. A rendszeres nedvesség nagyon fontos a gomba növekedéséhez. A Morel termesztési területének ugyanolyan nedvesnek kell lennie, mint egy szivacsnak.