Az extrém sport biztosítás fontos!

Sok Magyar szabadidőben keres pihenést és kikapcsolódást. A pihenést vagy a mindennapi életből való kikapcsolódást egyre inkább kalandban vagy izgalomban találják meg, amely olykor veszélyes helyzeteket is hozhat magával.

[wp_ad_camp_1]

Az extrém sport biztosításlényeges ezekben az esetekben, hiszen nagyobb az esélye a balesetekre vagy egyéb eseményekre, mint egy átlagos utazás vagy hétvégi kirándulás során. Az egyre nagyobb érdeklődés kapó extrém sportok, mint például a hegyi kerékpározás, a hegymászás vagy a siklóernyőzés is kockázatokkal jár, mivel mind balesetveszélyes. Amit sok extrém sportoló nem vesz figyelembe, hogy számos úgynevezett magas kockázatú sport nem tartozik a “normál” balesetbiztosításba. A magas kockázatú sportok során bekövetkező balesetek gyakrabban fordulnak elő, mint más szabadidős sportok esetén és az egészségügyi következmények vagy a sérülések általában súlyosabbak. 

A kötelező balesetbiztosítás fedezi a munkaidőben, illetve a munkahelyi és az úton a munkahely felé bekövetkezett balesetek költségeit. A szabadidős balesetek esetén a kórházban vagy az orvosnál végzett kezelési költségeket és az esetleges mentőszállítást a törvényben előírt balesetbiztosítás fedezi, de az extrém sportok esetében érdemes extrém sport biztosítást is kötni, hogy ne érje utólag semmilyen meglepetés. Például egy baleset következtében a kutatási és mentési költségek vagy speciális kezelések csak az extrém sport biztosítás fedezi. De legyen óvatos: nem minden sport tartozik automatikusan a balesetbiztosításban! Nézze meg az axa-assistance.hu weboldalunkon a biztosítható sportok és kategóriák teljes listáját és kössön mielőbb extrém sport biztosítást, hogy kényelemben és nyugodtan tudja tölteni a kikapcsolódását.