Hogyan őrizhető meg a szem egészsége?

Ha Ön is egyetért azzal, hogy jobb időben gondoskodni a megelőzésről, mint a már meglévő bajt kezelni, akkor érdemes idejében gondoskodni a szem megóvásáról. Ennek érdekében fontos gondoskodni a külső környezeti ártalmak elleni védelemről, valamint a belső táplálásról.

Szem egészsége érdekében fontos tenni, ugyanis soha korábban nem volt úgy megerőltetve az emberek szeme, mint manapság. A belső táplálás mellett nem szabad elfeledkezni a szem külső védelméről sem. Talán nem kell mondanunk, a többség rögtön kitalálja, hogy az egyik legnagyobb ellensége a látásnak és a szem épségének az órákon át tartó monitor és okos képernyők bámulása. Ennek egyik nagy veszélye, hogy az órákon át való közelre fókuszálás miatt a szemet megerőlteti és kevesebbet pislog. Ez nem tűnik nagy problémának, azonban a kevés pislogás eredményeként a szaruhártya kiszárad, ami szem szárazsághoz vezet. Ennek megakadályozására érdemes szüneteket tartani és a távolba nézni egy adott pontra, illetve tudatosan gyakrabban pislogni. A képernyő bámulása mellett a káros UV-B sugarak is problémát jelentenek, ezért célszerű UV-szűrős napszemüveget hordani az erősen tűző nap ellen.

A külső környezeti tényezők elleni védekezéssel sokat tehet szeme egészégéért, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a belső táplálásról sem. A szem egészségéhez szükséges nyomelemeket elsősorban táplálkozás útján lehet bejuttatni a szervezetbe. Sokan nem fogyasztanak elég zöldséget és ezáltal vitamint, így érdemes táplálékkiegészítő útján pótolni a szükséges tápanyagokat. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni és többet megtudni a szem egészségét tápláló vitaminokról, nyomelemekről és tápanyagokról, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!