Hogyan süssünk marhahúst?

Mindenki tudja, hogy a marhahús mennyire egészséges. Ezért is készítik el olyan gyakran, főleg ünnepi, de más alkalmakkor is. Általában az előkészületek sokkal több időt vesznek igénybe, mint maga a sütés, ezért a figyelmet inkább erre a munkafolyamatra kell szentelni.

[wp_ad_camp_1]

A következő recept egy olyan terméket garantál, amelyet mindenki előszeretettel fogyaszt. Lényege, hogy a hús úgy süljön át, hogy közben teljesen omlós maradjon. A marhahúsnál fokozottan figyelni kell az állagra, hiszen ha túl edzett lesz, elronthatja az egész menüt. A hozzávalók a következők: 1 kg hús, 4 evőkanál méz, ecet, egy fél kötés zöldhagyma és egy gerezd fokhagyma. Természetesen némi olaj és só is kelleni fog az elkészítéshez. Az első mozzanat a páclé élőkészítése. Össze kell kevernünk a mézet az ecettel, hozzá kell adnunk a szétzúzott fokhagymát és vékonyra felkarikázott zöldhagymát, állni hagynunk, majd így csepegtetnünk rá a húsra. Tanácsos, ha a húst nem vágjuk fel szeletekre, hanem egészben sütjük, azért, hogy elkerüljük a kiszáradást és a rágósságot. Miután eleget hagytuk a páclében (kb. hat órát), kezdetét veheti a sütési folyamat.

Marhahús

Marhahús

Azonban, hogy tényleg jól átsüljön, tanácsos, ha kisebb vágásokat ejtünk rajta. Miután betettük a tálba, öntsük rá a maradék páclevet. Ezek, a mélyedéseket bejutva, átitatják a húst, és megadják neki a megfelelő aromát. Ha úgy érezzük, hogy nem elég fűszeres a lé, megszórhatjuk egy kevés nagy szemű tengeri sóval, hogy még ízletesebb legyen. Miután közepes lángon betettük a sütőbe, másfél órát kell hagynunk. Nagyon fontos, hogy végig letakarva süssük, mert így nem fog kiszáradni, és nem lesz rágós. A legjobban a vörös burgonya körítés illik hozzá, amit tetézhetünk párolt hagymával is. Ebben a esetben még savanyúságra, vagy friss zöldségsalátára sem lesz szükség.