Hogyan szőrtelenítsünk hatékonyan?

A huszonegyedik századi Európában ma már minden magára kicsit is adó nő alkalmaz valamilyen szőrtelenítő módszert testének azon a részén ahol ez szükséges. Teszik ezt, mert így vonzóbbak, teszik ezt mert jobban tetszenek így saját maguknak, és teszik ezt, mert érzik a társadalom nyomását és elvárásait velünk szemben.

[wp_ad_camp_1]

Többféle szőrtelenítési módszer létezik, és mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Léteznek házi módszerek, és olyanok, amelyet a kozmetikus alkalmaz azon, aki erre igényt tart. Az egyik módszer a gyantázás, ami végrehajtható hideg és meleg gyantával is. Ez a módszer nem csak levágja, hanem teljesen kihúzza a szőrszálakat. Azonban nagy hátránya a fájdalom, valamint az, hogy gyakran a visszanövő szőrszálak körül gyulladás jelentkezik. Számos olyan krém létezik, amely úgy fejti ki hatását, hogy vegyi módszerekkel roncsolja össze a szőrszálakat. Ezek után egy speciális kis kaparóeszközzel már könnyen eltávolíthatóak a nem kívánt szőrszálak. A borotválás a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, azonban ha ezt a megoldást válasszuk, akkor nagyon rövid időn belül újra megjelennek a megerősödött, megvastagodott szőrszálak. Tehát mondhatjuk, hogy ez a leghatástalanabb és a legtöbb hátránnyal rendelkező megoldás. Az eddig említett megoldásokat epilációnak nevezzük.

Szőrtelenítés

Szőrtelenítés

Az epiláció a szőrzet végleges és hatékony eltávolítását jelenti. Epiláció során összeroncsolják a szőrszál gyökerét. Azonban ezt a fajta eljárást jobb ha kozmetikusunkra bízzuk. Az elektromos kezelés lassú és sokszor fájdalmas is, és nem kevés esetben utána a szőrszál helyén hegesedés alakul ki. A ma már Magyarországon is elérhető nem elektromossággal történő módszer, ez a lézeres szőrtelenítés, amely nem fájdalmas, de nagyon hatásos. Nagyon fontos, hogy minden nő bőrének megfelelő és azt túlzottan nem károsítő szőrtelenítési módszert válasszon!