Hogyan tartsuk a lepedőt az ágyon?

A minőségi, mély alvás létfontosságú ahhoz, hogy ébredés után jó napja legyen. Ha azonban az ágyneműje nem marad a helyén, akkor azt tapasztalhatja, hogy az alvása megszakad. A lazán illeszkedő lepedő vagy az összegabalyodott felső lepedő irritálhatja alvás közben, és több munkával járulhat hozzá az ágyazási rutinhoz. Vannak azonban egyszerű módszerek ennek a fárasztó problémának a megoldására.

Először is fontos, hogy vessen egy pillantást a lepedő zsebméretére. Bár az emberek általában azt nézik, hogy egy lepedőkészlet mekkora méretű matracra fér, a zsebméretet gyakran figyelmen kívül hagyják. A lepedő zsebe a lapok mélységére utal. Ez meghatározza, hogy az ágyneműk milyen vastag matracot tudnak betakarni. Tehát mielőtt lepedőt vásárolna, győződjön meg arról, hogy milyen zsebméretre van szüksége. A standard zsebekben akár 14 hüvelyk vastag matracok is elférnek. A mély zsebek a 14 és 15 hüvelyk közötti matracokhoz illeszkednek. Az extra mély zsebekkel ellátott lepedők 15 hüvelyk vagy annál vastagabb matracokhoz illeszkednek. A lepedők ágyra helyezése megváltoztathatja az ágyon maradásukat. A szoros és biztonságos illeszkedés érdekében próbálja meg először az alsó lepedőt feltenni az ágy fejére. Ezeket a felső sarkokat nehéz elérni, így nehezebb rögzíteni őket. Az ágy tetejétől kezdve könnyebben bedughatja a matrac sarkait, így biztosítva a kényelmes illeszkedést. Ezután az ágy lábánál szorosra húzhatja az ágyneműt.

Talán nem a lepedők mérete vagy a felhelyezés módja a fontos, hanem egyszerűen a lepedők anyaga. A sima lepedők, mint a selyem vagy a szatén, könnyen elcsúsznak a súrlódás hiánya miatt. Ha ez a helyzet, próbáljon meg egy tapadós alsó lepedőt venni az ágyhoz, mielőtt feltenné az ágyneműt.