Hogyan távolítsuk el a szemölcsöket szalicilsavval?

A szemölcsök kicsi, kiemelkedő dudorok a bőrön és lehetnek apró pontok a felületükön, amelyek véredények. A szalicilsav gyakori módja annak eltávolítására. Számos különböző típusú vírus okozza a szemölcsöket. A szemölcsök akkor fordulnak elő, amikor a vírus a bőrsejteken a szokásosnál gyorsabban szaporodik, emiatt a bőr kiemelkedik. A legtöbb szemölcs ártalmatlanok és gyakran eltűnik kezelés nélkül néhány hét, hónap vagy év után.

[wp_ad_camp_1]

Ha az emberek el akarják távolítani a kínos szemölcsöket, mint például a kezükön vagy a lábukon, a szalicilsav gyakran hatékony kezelési lehetőség, viszont nem használhatnak szalicilsavterméket érzékeny területeken, mint például az arcon és a nemi szerveken. A vizsgálatok kimutatták, hogy a szalicilsav szignifikánsan hatékonyabb, mint bármilyen kenőcs a szemölcsök kezelésében. A szalicilsav a rétegeket képes lehámozni, ami idővel eltávolítja a szemölcsöket. A sav irritálja is a szemölcs területét, ami az immunrendszert arra ösztönzi, hogy reagáljon a vírusra. A szalicilsav megfizethető, hozzáférhető és biztonságos kezelési lehetőség a szemölcsöktől való megszabadulásra, és nagyon kevés mellékhatása van.

Szemölcs

Szemölcs

A szemölcsök szalicilsavkezelései kötszerrel is megoldhatóak. A szalicilsav kezeléshez: fürödjön meg, vagy áztassa az érintett területet meleg vízben 5–10 percig, hogy a bőr megpuhuljon, aztán a szemölcsöt durva felülettel, például egy habkővel vagy csiszolótáblával kell dörzsölni, alkalmazva a szalicilsav krémet a szemölcs teljes felületére, majd pedig mossa le a kezét. Ismételje meg ezeket a lépéseket naponta egyszer vagy kétszer, 12 hétig, vagy a kezelési csomagoláson található utasítások szerint. A bőr enyhén piros vagy sötét lehet, ami normális reakció. Az embereknek abba kell hagyniuk a termék használatát, ha fájdalmat, vérzést vagy hólyagokat okoz. Ha ez történik, forduljon orvoshoz tanácsért és alternatív kezelési lehetőségekért.