Hogyan tisztítsuk meg a hangyáktól a lakást?

Hogyha valaki magánházban lakik, olyanba, amelynek kertje is van, biztosan tapasztalhatta már azt a kellemetlenséget, hogy a meleg időszakban hangyák hadával kell megküzdenie. Bár ezek a lények senkinek sem ártanak, azért egyáltalán nem kellemes, ha ellepik a házat.

[wp_ad_camp_1]

Hogyha nincsenek sokan, akkor el lehet tőlük tekinteni, viszont elég gyakori eset, hogy túlzottan elszaporodnak, és ez már nagyon zavaró lehet, megbontja az otthonosság és a komfortérzetet, arról az esetről nem is beszélve, amikor valakinek fóbiája van. Ennek elkerülésére léteznek módszerek. Ezeket két csoportra oszthatjuk: az első csoportot azok a metódusok képezik, amelyek nemcsak elűzik, hanem el is pusztítják a hangyákat. Ez általában erre a célra kifejlesztett vegyszerek segítségével történik, amely az üzletekből szerezhető be. Ez a megoldás egyáltalán nem barátságos, arról nem is beszélve, hogy nem csak a hangyáknak, hanem az embereknek is káros, ha a lakásban ilyen vegyszerek kerülnek használatra. Ezen két oknál fogva, a második megoldás, vagyis az, amikor csak távol tartjuk őket, lehetőleg vegyszerek használata nélkül, mindenképpen jobbnak bizonyul. Az első, amelyet ennek érdekében megtehetünk, az az, hogy megpróbáljuk megelőzni. Hogyha nagyon figyelünk arra, hogy egyetlen morzsa, vagy étel okozta szennyeződés ne legyen a padlón, sőt, még a konyhaasztalon, pulton sem, akkor máris sokat tettünk az ügy érdekében. Hogyha azonban mégis jönnek, akkor más megoldásra van szükség.

Hangyák a lakásban

Hangyák a lakásban

Az egyik legnépszerűbb megoldás a sütőpor elszórása azokon a helyeket, ahol a hangyák bejuthatnak a lakásba, vagyis a repedéseknél és az ajtók, ablakok közelében. Viszont, sajnálatos módon nem lehet minden ilyen kis helyszínt kiszámolni, mert ezek a lények nagyon kicsik, és olyan helyeken is képesek utat törni maguknak, amelyeket álmunkban sem gondolnánk. Ezen kívül a citromot, és a fokhagymát sem kimondottan kedvelik, úgyhogy mindenképpen érdemes ezekkel is megpróbálkozni. Hogyha ezeket a módszereket kitartóan alkalmazzuk, akkor egy idő után meg fog szűnni a „hangyajárás”, feltéve, hogy már előzőleg nem durvult el nagyon, mert ebben az esetben a vegyszerek alkalmazása sajnos elkerülhetetlen. Hogyha mindezeket a megoldásokat egy kis gyömbérrel is „megfűszerezzük”, akkor bizonyosan még hatékonyabbak lesznek. Azonban, azt mindenképpen tudnunk kell, hogy az eredmény nem jön el rögtön, egy kicsit várnunk kell rá.