Hogyan töltsön el néhány hetet Franciaországban

Ha két hét Franciaországban jó, akkor 3 hét Franciaországban még jobb! Ez több időt ad arra, hogy felfedezze ezt a lenyűgöző országot, amely világhírű kultúrájáról, beleértve az ételeket, a divatot, a régmúlt királyságot és a történelmi helyeket. A plusz hetet felhasználhatja arra, hogy bejárja a Francia Riviérát, és visszatérjen Párizsba, ahol emlékezetes nyaralása kezdődött.

Mivel a visszaút eltérő, Franciaország más régióit is megtapasztalhatja. Ami szép az szép, ehhez nem fér kétség. A csillogásáról ismert Francia Riviérán található Nizza a régi és a modern keveréke, mivel a Földközi-tenger mellett fekszik. Sétáljon a Promenade des Anglais-n, amely a tengerkék vizével határos. Fedezze fel a színes óvárost egy kis piaccal. Pihentesse fáradt lábát a Place Massena-n, a város főterén; sok szép tér veszi körül, ahol ajándéktárgyakat vásárolhat. Ha szereti a művészetet, Nizzában számos figyelemre méltó művészeti múzeum található, köztük a Matisse-nek és Marc Chagall-nak szentelt múzeumok. A kényelmes sétacipők elengedhetetlenek a napi kiránduláshoz Eze Village-be és Monacóba.

A tengerszint feletti magasságban több mint 430 méter magasan fekvő középkori erőd/kastély, Eze meredek macskaköves ösvényein lépkedjen fel. A mászás megéri: váratlan kaktuszkert és lenyűgöző kilátás nyílik a Földközi-tengerre a tetejéről. Ha csillogásra vágyik, Monacóban, egy apró szuverén államban találja meg, amelyet Franciaország és a Földközi-tenger vesz körül. Ez az a fejedelemség, ahol a tündérmesék valóra válnak, például amikor uralkodója Grace Kelly amerikai színésznőt tette hercegnővé. Monaco a kaszinóiról, az előkelő üzleteiről, a gyors autóiról és a divatos jachtokkal teli kikötőjéről is híres. Az Annecy-be vezető út a Földközi-tengertől az Alpokig vezet, ahol a város mindössze 35 km-re (22 mérföldre) délre található Genftől, Svájctól.